Ολυμπιακός: Θέλει να τελειώσει με την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός απόψε φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και με θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει την παρουσία του στους τελικούς

Ολυμπιακός: Θέλει να τελειώσει με την πρόκριση

O Oλυμπιακός σήμερα (19.05, ΕΡΤ3) επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον τρίτο ημιτελικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες προηγούνται στη σειρά με 2-0, καθώς επικράτησαν στο πρώτο ματς με 83-65, ενώ πρόσφατα... άλωσαν τη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα με σκορ 77-97.

Στόχος των «ερυθρολεύκων» απόψε να πάρουν τη νίκη, να κάνουν το 3-0 και να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το φάιναλ φορ στο Κάουνας πλέον έχει μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, παίκτες και προπονητές προσπαθούν να το αφήσουν πίσω τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επισημαίνει σε όλους τη σημασία να κατακτήσει η ομάδα και το φετινό πρωτάθλημα. Θα είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δεδομένης κυριαρχίας των «ερυθρολεύκων» στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ παράλληλα η ομάδα θα γράψει ιστορία, σημειώνοντας το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ της.

Τα... γκάζια σε Λούντζη

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το ματς έχοντας στη βασική πεντάδα τον Μιχάλη Λούντζη, χρησιμοποιώντας τον δίπλα στον Τόμας Ουόκαπ. Ο Έλληνας τεχνικός είχε γενικότερα διάθεση να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον 25χρονο πλέι μέικερ, αλλά τον χρησιμοποίησε στο παρκέ μόλις για 11 λεπτά, στα οποία είχε 0/3 σουτ και καμία ασίστ. Παράλληλα, όμως, εμφάνισε και αδυναμίες στην άμυνα.

Το γεγονός αυτό δυσαρέστησε τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος και του έκανε έντονες παρατηρήσεις. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή σε ένα τάιμ άουτ τού σχολίασε: «Αν για τον Τόμας (Ουόκαπ) έχω δικαιολογία για θέμα κούρασης, για εσένα δεν έχω καμία. Σταματήστε να περπατάτε, δεν τρέχετε».