Ολυμπιακός: Κάουνας τέλος - Φουλ για το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ξεπεράσει το συναισθηματικό σοκ από το Κάουνας και να συγκεντρωθεί απόλυτα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Κάουνας τέλος - Φουλ για το πρωτάθλημα

Αν κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ακόμη σκέφτονται τον τρόπο που χάθηκε το τρόπαιο στο Κάουνας, να είστε σίγουροι πως το έχουν στο μυαλό τους ακόμη περισσότερο οι παίκτες των ερυθρολεύκων. Υπάρχουν αθλητές που χρειάστηκαν ψυχολογική υποστήριξη, καθώς αρκετοί από αυτούς θέλησαν να αναλάβουν την ευθύνη. Υπάρχουν μπασκετμπολίστες που νιώθουν υπεύθυνοι για τον τρόπο που χάθηκε ο τίτλος στο Final Four απέναντι στη Ρεάλ. Το μότο όμως είναι «όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε» και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να «σβήσει» την πικρία που άφησε η λιθουανική πόλη.

«Ήταν η πιο σκληρή στιγμή στην καριέρα μου», δήλωσε και ο ίδιος λίγο μετά τον τελικό, ήταν ένα σοκ και για τον έμπειρο κόουτς, αλλά ως ο στρατηγός αυτής της ομάδας, οφείλει να την οδηγήσει στη νέα κατεύθυνση. Ποια είναι αυτή; Μα η κατάκτηση του πρωταθλήματος φυσικά! Ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνεχίζει αήττητος στις εγχώριες διοργανώσεις εδώ και πολλούς μήνες, θέλει να κατακτήσει για ακόμη μία σεζόν το πρωτάθλημα, αλλά και να σημειώσει ένα ακόμη ρεκόρ. Ποιο είναι αυτό; Να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του δύο σερί Νταμπλ. Στο μπάσκετ δεν το έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν.

Οι Πειραιώτες κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξαν καλά αντανακλαστικά. Ύστερα από την κούραση των αγώνων στο Κάουνας (ο Βεζένκοφ για παράδειγμα έπαιξε σχεδόν 80 λεπτά και στα δύο ματς), με τη ψυχολογία να είναι στα τάρταρα, ήταν θέμα για την εικόνα που θα παρουσίαζε ο Ολυμπιακός στην Πυλαία. Η ομάδα πάντως έδειξε καλά στοιχεία, διατηρώντας τη διαφορά στο +20 από τη δεύτερη περίοδο και μετά, φτάνοντας στο τέλος άνετα στην επικράτηση.

Σοβαρό πρόσωπο από τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος άλλαξε τη ροή του αγώνα μόλις μπήκε στο παρκέ. Με το ταλέντο του στη δημιουργία, αλλά και με τα μεγάλα τρίποντα που έβαλε (23 πόντοι, 8 ασίστ), έδωσε το μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό στη δεύτερη περίοδο και ουσιαστικά εκεί τέλειωσε το ματς. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ (24-38) μαζεύοντας +14, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να σκοράρει και με δεύτερες προσπάθειες.

Την Κυριακή στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στους τελικούς απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και μετά θα μπει στην τελική φάση για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο, να είστε σίγουροι πως ό,τι έγινε στο Κάουνας ακόμη στριφογυρνάει στο μυαλό των παικτών, με τους περισσότερους να αρνούνται να πιστέψουν πως έχασαν το τρόπαιο μέσα από τα χέρια τους. Δεν είναι τόσο η ήττα, όσο ο τρόπος. Πικρός, ωμός, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Το πρωτάθλημα, το Νταμπλ, θα γιάνει την πληγή, αν και το σημάδι θα μείνει.