Ζήσης για Αντετοκούνμπο: «Πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας»

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για την κλήρωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ζήσης για Αντετοκούνμπο: «Πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας»

Ο Νίκος Ζήσης, general manager της Εθνικής Ανδρών, ταξίδεψε στις Φιλιππίνες για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον Γ’ Όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, την Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

Λίγο μετά την κλήρωση ο Ζήσης μίλησε στη Nova για τα αποτελέσματα της κλήρωσης:

«Νομίζω οι κληρώσεις γίνονται για να γίνονται. Πλησιάζουμε, παρότι είμαστε σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Απέχουμε περίπου τρεις μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας και τέσσερις από το τουρνουά.

Πιστεύουμε στους προπονητές μας, στον κόουτς Ιτούδη, στους παίκτες μας και θέλουμε να είναι όλοι υγιείς για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να κάνουμε περήφανους όλους τους Έλληνες.

Το έχω ζήσει και σαν παίκτης, μπορείς να κρίνεις μια κλήρωση ευνοϊκή ή όχι, αλλά σημασία έχει πώς θα παρουσιαστείς εσύ. Θεωρώ σημαντικό για μας ότι δεν θα έχουμε έξτρα μετακίνηση και θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια μας στη Μανίλα. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι θα δώσουμε και ένα φιλικό με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι πριν τα τελικά.

Η σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη και πολλά μπορούν να συμβούν. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί, υγιείς και ενωμένοι. Έχουμε κάνει ένα ξεκίνημα από πέρσι και θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους.

Πρώτη μας αίσθηση είναι πως θα είμαστε όλοι μαζί. Η σεζόν του Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) στο ΝΒΑ τελείωσε, αλλά έχουμε και άλλους παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας που ακόμη αγωνίζονται. Έχουμε καιρό μπροστά μας, πάνω από όλα να υπάρχει υγεία.

Η συνάντηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε πριν περίπου δύο μήνες, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη μαζί του μετά τον αποκλεισμό των Μπακς, αλλά πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας. Αρχικά υπάρχει αίσθηση πως θα είναι όλοι μαζί μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό».