Ο… ανεπιθύμητος (Έλληνας) Ουόκαπ

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες γύρω από την υπόθεση του Τόμας Ουόκαπ. 

Ο… ανεπιθύμητος (Έλληνας) Ουόκαπ

Ένας ξένος παίκτης-κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ βρέθηκε στην… πυρά και μάλλον θα πρέπει να ζητήσει και… συγγνώμη για την επιθυμία του να παίξει με την Εθνική της χώρας μας. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ουόκαπ «πληρώνει» το γεγονός ότι είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Είμαστε βέβαιοι ότι, εάν ήταν παίκτης άλλης ομάδας, οι αντιδράσεις θα ήταν από… χλιαρές έως ελάχιστες. Και εδώ έχουμε το παράδοξο της υπόθεσης. Λένε πως όλο αυτό έγινε για να ευνοηθεί απλά ο Ολυμπιακός. Μα καθίστε, βρε παιδιά. Χρειάζεται δηλαδή έναν έξτρα ξένο ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα; Μην τρελαθούμε κιόλας. Στην Ευρωλίγκα οι ξένοι είναι απεριόριστοι ούτως ή άλλως.

Ας πάμε και στο ηθικό της υπόθεσης. Σύμφωνοι, ούτε εμείς θέλουμε να βλέπουμε ξένους στις εθνικές ομάδες. Από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην απόφαση της ΦΙΜΠΑ να μπορεί να παίζει ένας νατουραλιζέ στις Εθνικές. Γι’ αυτό και μας αρέσουν οι Σέρβοι που δεν βάζουν με τίποτα ξένο στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα. Καλώς ή κακώς, όμως, το μπάσκετ έχει αλλάξει και αν θέλουμε να διακριθούμε, πρέπει κι εμείς να το δούμε λίγο αλλιώς. Ο ρομαντισμός δυστυχώς έχει πεθάνει. Και με την υπόθεση του Ουόκαπ είναι σαν να μας χαρίζουν γάιδαρο και εμείς να τον κοιτάμε στα δόντια.

Και στην Ισπανία είχε γίνει… ξεσηκωμός όταν σε μια νύχτα έγινε… Ισπανός ο Λορέντζο Μπράουν. Και όλα μετά ξεχάστηκαν, όταν οι Ίβηρες πήραν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό. Και μάλιστα οι περισσότεροι ζήτησαν συγγνώμη από τον Μπράουν!

Ο ΠΣΑΚΚ εξέφρασε τη διαφωνία του στην απόφαση ελληνοποίησης του Ουόκαπ. Με τις… καραβιές των ξένων στην Basket League αλλά και στην Elite League, κάτι ψέλλισε στην αρχή και μετά σιωπή. Για τους ατζέντηδες, που έχουν κάνει… τσιφλίκι τους τις περισσότερες ομάδες, τσιμουδιά. Αλλά, ναι, εκεί υπάρχει συμφέρον, δεν μας παίρνει να τους πάμε κόντρα.

Και οι ομάδες, που κόπτονται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, αλήθεια πόσες από αυτές έχουν στείλει ανθρώπους τους τώρα στο Πανελλήνιο Εφήβων στη Λάρισα; Πόσοι προπονητές εμπιστεύονται νεαρούς Έλληνες παίκτες;

ΥΓ. 1: Κι αν το πάμε αλλιώς, και οι Αντετοκούνμπο τότε δεν θα έπρεπε να παίζουν στην Εθνική, από τη στιγμή που δεν έχουν ελληνικά γονίδια. Αλλά όσοι αντιδρούσαν τότε (λανθασμένα φυσικά) ήταν φασίστες και ρατσιστές.

ΥΓ. 2: Ο Ουόκαπ έχει αποδείξει τι άνθρωπος είναι. Και δεν το κάνει για τα λεφτά. Άλλωστε είχε ήδη υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Θέλει να ανταποδώσει όσα εισπράττει στη χώρα μας. Να τον σταυρώσουμε για αυτό;

ΥΓ. 3: Για τις γυναίκες η ΕΟΚ θα ήθελε Ελληνίδα τη Μέγκαν Γκούσταφσον. Καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αυτό για την Εθνική. Ας μη συνδυαστεί καλύτερα σαν παίκτρια του Ολυμπιακού. Θα έχουμε, βλέπετε, πάλι τα ίδια!

ΥΓ. 4: Στα αγωνιστικά, με συνοπτικές διαδικασίες χθες κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν τώρα για τη νίκη και στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ξεμπερδεύουν και να αφοσιωθούν στις μεγάλες μάχες με τη Φενέρμπαχτσε για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

ΥΓ. 5: Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Και πέρσι στον Παναθηναϊκό τα ίδια έλεγαν, περί ολικού restart και μιας νέας εποχής, και είδαμε τι έκαναν φέτος…