ΑΕΚ: «Βαριά καμπάνα» από την FIBA - Κεκλεισμένων όλη η επόμενη σεζόν και πρόστιμο 50.000 ευρώ

Χωρίς τον κόσμο της θα αγωνιστεί καθ' όλη την διάρκεια της επόμενης σεζόν στο Champions League η ΑΕΚ ενώ θα κληθεί να πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ.

ΑΕΚ: «Βαριά καμπάνα» από την FIBA - Κεκλεισμένων όλη η επόμενη σεζόν και πρόστιμο 50.000 ευρώ

Βαριά ήταν η «καμπάνα» από την FIBA για την ΑΕΚ μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον δεύτερο αγώνα των playoffs του Basketball Champions League απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Λιόσια στις 12 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος δικαστής που εξέτασε την υπόθεση απεφάνθη πως στην «Ένωση» θα πρέπει να επιβληθεί εξοντωτική τιμωρία, με τους «κιτρινόμαυρους» να καλούνται να να δώσουν όλα τους τα παιχνίδια την επόμενης σεζόν στο Basketball Champions League κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ ήταν υπότροπη, καθώς είχε ήδη τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια που είχαν γίνει στον αγώνα της πρώτης φάσης των ομίλων απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια.

Αναμένεται η αντίδραση της ΑΕΚ, αλλά μετά τον αγώνα της Τετάρτης ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνει έφεση ή ακόμη και προσφυγή σε ανώτερα όργανα (CAS).