Ολυμπιακός: Θα έρθει και η ώρα των αρχηγών

Διάθεση του Ολυμπιακού να κρατήσει μέχρι τέλους τους Παπανικολάου και Σλούκα, όπως ακριβώς έπραξε και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη. 

Ολυμπιακός: Θα έρθει και η ώρα των αρχηγών

Στον Ολυμπιακό κινούνται διακριτικά, αθόρυβα και κυρίως αποτελεσματικά στο θέμα των νέων συμβολαίων. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, έχουν βάλει στόχο να «δέσουν» τον πετυχημένο βασικό κορμό της ομάδας, ο οποίος κάνει επέλαση στις εγχώριες διοργανώσεις, διατηρώντας παράλληλα την ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης.

Οι πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ «έδεσαν» τους Μουσταφά Φαλ, Σάσα Βεζένκοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ έως και το 2025 και σειρά θα πάρουν και άλλοι παίκτες. Ρωτάει αρκετός κόσμος για την περίπτωση του Τόμας Ουόκαπ, αλλά ο Τεξανός γκαρντ δεν μένει ελεύθερος. Έχει συμβόλαιο (2+1) και για του χρόνου και είναι δεδομένο πως η οψιόν που υπάρχει θα ανανεωθεί.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι οι περιπτώσεις των δύο αρχηγών της ομάδας. Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα. Οι 33χρονοι διεθνείς, έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αναγέννηση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και έχουν δείξει έμπρακτα την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην ομάδα. Έχουν σημαντική και ουσιαστική συνεισφορά στις επιτυχίες της ομάδας την τελευταία δεκαετία.

Διάθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι να τους κρατήσει στην ομάδα μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Όπως δηλαδή ακριβώς συνέβη με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. Έχουν υπάρξει συζητήσεις και υπάρχει κοινή επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το 2009, αποχώρησε το 2013 (Μπαρτσελόνα και ΝΒΑ) και επέστρεψε τον Γενάρη του 2016. Ο Κώστας Σλούκας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 έμεινε έως και το 2015 και επανήλθε στον Ολυμπιακό το 2020. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ (1,8 ετησίως), θα του γίνει καλή προσφορά, αλλά αναμφίβολα δεν πρόκειται να αγγίξει εκείνη της τελευταίας τριετίας. Υπάρχει αισιοδοξία όμως πως αμφότεροι θα συνεχίσουν την καριέρα τους στον Πειραιά μέχρι τέλους.