Σταμολάμπρου: «Δεν το βάλαμε ποτέ κάτω επειδή ο Παναθηναϊκός έφυγε μπροστά»

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Την ανατροπή στον τελικό της Κυριακής και όσα έγιναν μετά τη νίκη στη Λεωφόρο.

Σταμολάμπρου: «Δεν το βάλαμε ποτέ κάτω επειδή ο Παναθηναϊκός έφυγε μπροστά»

Με τρεις συνεχόμενες νίκες στους τελικούς, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής στην Α1 Γυναικών.

Η παίκτρια του Ολυμπιακού, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για τα συναισθήματά της, αλλά και για τον τρόπο που κατάφερε η ομάδα του Πειραιά να αντιδράσει απέναντι στον Παναθηναϊκό και να πάρει τελικά τον τίτλο.

«Νομίζω, ότι έτσι όπως ήρθε η χθεσινή νίκη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν παίζαμε καλά στην άμυνα, ο τρόπος που κάναμε την ανατροπή στο παιχνίδι ήταν κάτι το καταπληκτικό. Είμαι χαρούμενη και περήφανη για την ομάδα μου και δύσκολα μπορώ να βρω λέξεις προκειμένου να περιγράψω το συναίσθημα όταν αντιλαμβάνεσαι ότι οι κόποι και η κούραση όλης της χρονιάς έχουν αποδώσει καρπούς», τόνισε αρχικά.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και ανέτρεψε μια διαφορά 20 πόντων με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να επισημαίνει: «Δεν ήταν εύκολο, αλλά έχουμε μια ομάδα που έχει μάθει να διαχειρίζεται την πίεση και τις δύσκολες καταστάσεις. Μπορούμε να παίξουμε με το βάρος του φαβορί και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό. Μπορούμε παρά τις δυσκολίες να ανατρέψουμε μια κατάσταση που είναι εις βάρος μας. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε θετικότητα στην ομάδα παρά το γεγονός ότι ήμασταν πίσω στο σκορ. Δεν το βάλαμε ποτέ κάτω επειδή ο Παναθηναϊκός έφυγε μπροστά».

Για τις τρεις διαδοχικές νίκες επί του ΠΑΟ, η Σταμολάμπρου υπογράμμισε: «Εύκολο δεν ήταν σίγουρα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα και μια εξαιρετική προπονήτρια και σίγουρα θα παρουσιάζονταν πάρα πολύ έτοιμος σωματικά και πνευματικά για τους τελικούς των Play Off. Από εκεί και πέρα σαν Ολυμπιακός εστιάσαμε μόνο σε εμάς και στο δικό μας πλάνο. Το τεχνικό μας επιτελείο έκανε μια εξαιρετική δουλειά και μας κράτησε πάρα πολύ συγκεντρωμένες και προσγειωμένες όταν κερδίσαμε τον δεύτερο τελικό μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έδειξε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα με την μεγαλύτερη σταθερότητα».

Η ξεκούραση είναι πλέον ο πρωταρχικός στόχος, καθώς σε λίγο καιρό θα μπει στη ζωή των διεθνών το Eurobasket. «Τώρα που τελειώσαμε τις υποχρεώσεις με τις ομάδες μας θα στρέψουμε την προσοχή μας στην Εθνική. Η ομάδα βρίσκεται εκεί που της αξίζει, στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ και ανυπομονώ να φορέσω και πάλι τα γαλανόλευκα».