Βόλος WBC: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αναβολή του τελικού με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Βόλος WBC εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναβολή του τελικού ΕΣΚΑΘ με τον Ολυμπιακό Βόλου 

Βόλος WBC: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αναβολή του τελικού με τον Ολυμπιακό Βόλου

O Βόλος WBC εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αναβολή του 2ου τελικού γυναικών ΕΣΚΑΘ με τον Ολυμπιακό Βόλου.

«Με την από 31-3-2023, αρ. πρωτ. Νο 30, επιστολή της ΕΣΚΑΘ, ενημερωθήκαμε με mail , από την αρμόδια ένωση ότι αναβάλλεται ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας έναντι του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο λόγος, όπως αναφέρεται παρακάτω, στην επιστολή της ΕΣΚΑΘ.

<<Με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ ο αγώνας τελικού πρωταθλήματος γυναικών Ολυμπιακός Βόλου - Ανόρθωση (Volos WBC) αναβάλλεται για υπέρτατους λόγους συμφέροντος και προστασίας των νεαρών αθλητριών του Ολυμπιακού Βόλου που αγωνίζονται την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Μεγάλη Τρίτη 11/04/2023 σε ώρα που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα>>.

Λύπη, απογοήτευση και πολλά ερωτηματικά.

Έχει ποτέ αναβληθεί σε κάποια ένωση και σε κάποιο πρωτάθλημα αγώνας γυναικείας ομάδας με την αιτιολογία ότι 4 κορασίδες του συνόλου των αθλητριών, αγωνίζονται την επόμενη μέρα σε σχολικό πρωτάθλημα;

Παράδειγμα: να αναβληθεί αγώνας γυναικών του ΠΑΟΚ , επειδή την επομένη οι κορασίδες του ΠΑΟΚ, αγωνίζονται σε σχολικό πρωτάθλημα;

Σας γνωστοποιούμε ότι η διεθνής αθλήτρια Διαμαντοπούλου (που είναι στην ίδια ηλικία με τα νεαρά κορίτσια του Ολυμπιακού) την Τρίτη που μας πέρασε 28/03 έπαιξε 3 ΤΕΛΙΚΟΥΣ σε 1,5 μέρα!

Την Τρίτη ΤΕΛΙΚΟ σχολικού πρωταθλήματος λυκείων Διαμαντοπούλου - Γέρακα. Την Τετάρτη ΤΕΛΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ σχολικού πρωταθλήματος με τα νησιά και την ίδια μέρα το απόγευμα ΤΕΛΙΚΟ ΕΣΚΑΝΑ για την ανάδειξη πρωταθλητή ΕΣΚΑΝΑ!

Αδύνατον να εξηγηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια και απόφαση, από οποιονδήποτε ασχολείται και αγαπάει το άθλημα. Μήπως στο τοπικό πρωτάθλημα στις επαρχίες ο πρωταθλητισμός διδάσκεται αλλιώς, η μονομερής προστασία;

Τι συμβαίνει στην ΕΣΚΑΘ;

Ύστερα από επικοινωνία μας με μεγάλα σωματεία της χώρας και με υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και παράτυπο και δεν προβλέπεται επ΄ ουδενί.

Φαίνεται ότι η ΕΣΚΑΘ ξέχασε ότι τη προηγούμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε πάλι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, στο οποίο έπαιξε 5 παιχνίδια σερί, χωρίς ρεπό. Εκεί πως δεν έλαβε ανάλογη απόφαση! Πέρυσι δεν απαιτήθηκε προστασία;

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εν λόγω μεταφορά διεξαγωγής του αγώνα, είναι η δεύτερη αλλαγή (την πρώτη φορά μετέφεραν τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μία βδομάδα αργότερα) σε βάρος της ομάδας μας.

Η πρώτη αλλαγή έγινε από Κυριακή σε Κυριακή και δεν φέραμε αντίρρηση. Ήξεραν όμως ότι την μεθεπόμενη δεν θα τους «έβγαινε» λόγω σχολικών αγώνων, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα ήταν ήδη γνωστό.

Το αστείο των λαμβανόντων αποφάσεις, αφού ήταν γνωστό ότι τα «νεαρά κορίτσια» έχουν σχολικό αγώνα την Δευτέρα, γιατί δεν ορίστηκε ο αγώνας το Σάββατο;

Το αποκορύφωμα….. ορίστηκε ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ μεικτών ομάδων όπου εκεί τα κορίτσια μπορούν να αγωνιστούν κανονικά για να τους δει ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Η απορία που γεννιέται σε κάθε αναγνώστη είναι….

Ξέχασαν να γράψουν άλλη μια πρόταση ως δικαιολογία, που να αφορά στην προστασία και το συμφέρον της άλλης ομάδας (ή η αγωνία τους και το ενδιαφέρον τους, αρχίζει και τελειώνει στη προστασία της μιας από τις δυο ομαδες-μέλη της ΕΣΚΑΘ).

Κανείς εκεί στην ΕΣΚΑΘ δεν έλαβε υπ όψιν του, ότι η ομάδα μας έχει επαγγελματίες παίχτριες, υπάρχουν οδοιπορικά έξοδα, έχει γίνει προγραμματισμός με ξενοδοχεία και αμοιβές! Μάλλον ένα ανάλογο μπάτζετ για κάποιους χορηγούς, γονείς και προπονητές, είναι ευτελούς αξίας.

Τον λόγο της αναβολής δεν θέλουμε να τον σχολιάσουμε, γιατί είναι σαφής σε κάθε σκεπτόμενο αναγνώστη.

Θέλουμε απλά, να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό ότι αναβάλλεται με απόφαση της ΕΣΚΑΘ, ο τελικός πρωταθλήματος γυναικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας..

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτη την αναβολή του αγώνα».