Basket League: Για μια… θέση στον ήλιο!

Καρδίτσα και Ιωνικός θα «μονομαχήσουν» την τελευταία αγωνιστική της Basket League για να κερδίσουν την παραμονή τους την κατηγορία. Ασφαλείς είναι ο Απόλλων Πατρών και το Λαύριο

Basket League: Για μια… θέση στον ήλιο!

To Λαύριο πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Καρδίτσα, κερδίζοντας την παραμονή του και αφήνοντας τη θεσσαλική ομάδα να παλέψει ουσιαστικά στην τελευταία αγωνιστική με τον Ιωνικό για το ποια ομάδα θα παραμείνει στην Basket League.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει και το παιχνίδι της επόμενης (προτελευταίας) αγωνιστικής όπου το Λαύριο παίζει εκτός έδρας με τον Ιωνικό, ο οποίος έχει και διαφορά επτά πόντων (78-71) με την Καρδίτσα από το ματς του πρώτου γύρου.

Ασφαλής μπορεί να αισθάνεται ο Απόλλων Πατρών, ο οποίος έχει το +23 της συνολικής διαφοράς απέναντι στον Ιωνικό, αλλά το αρνητικό πρόσημο (-9) με την Καρδίτσα, με τους Θεσσαλούς όμως να έχουν στο πρόγραμμά τους το εκτός έδρας ματς με τον πανίσχυρο Ολυμπιακό.

Ουσιαστικά τα δύο παιχνίδια που -λογικά- θα… αποφασίσουν για την ομάδα που θα μείνει στην κατηγορία είναι τα: Ιωνικός- Λαύριο και ΚΥΡΙΩΣ Καρδίτσα - Ιωνικός.

Η Καρδίτσα λοιπόν έχει να παίξει εκτός με τον Ολυμπιακό και εντός τελευταία αγωνιστική με τον Ιωνικό, εκεί όπου θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό η παραμονή.

Ο Ιωνικός υποδέχεται το βαθμολογικά αδιάφορο Λαύριο και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Θεσσαλία με την Καρδίτσα.

Η βαθμολογία στην… ουρά έχει ως εξής: