Ολυμπιακός: Του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει καθαρίσει νωρίτερα, αλλά η νίκη είναι νίκη και το 12-0 γεγονός!

Ολυμπιακός: Του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει

Και το 12-0 είναι γεγονός! Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβασε το τρομερό του σερί στην Ελλάδα στο 51-0, αλλά εκείνο που ήθελε ο κόσμος ήταν να ανέβει το σερί με τον αιώνιο αντίπαλο. Όπως κι έγινε, και μέσα στο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που έμοιαζε αρκετά με εκείνο του α’ γύρου, «φλέρταρε» με την ήττα, αλλά ήταν πάλι αυτός που πήρε τη νίκη. Η τύχη ήταν ξανά με το μέρος του, αλλά δεν λένε πώς η τύχη είναι με τους δυνατούς; Και σίγουρα, δεν έχει κερδίσει από τύχη 12 παιχνίδια στη σειρά με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» γκρινιάζουν πάλι για τη διαιτησία. Μπορεί να έχουν δίκιο σε κάποιες φάσεις, αλλά όταν ένα ματς πάει στον πόντο, πάντα ο χαμένος θα έχει παράπονα. Το θέμα είναι να μην πας το ματς στην …κόψη του ξυραφιού. Και εδώ, έδωσε το δικαίωμα και ο Ολυμπιακός, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να πιστέψει πως μπορεί. Όπως είπε και ο Μπαρτζώκας, έπρεπε από νωρίτερα να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι», ώστε να μην λένε έτσι πάλι τα δικά τους οι «πράσινοι». Αυτό ήταν λάθος του Ολυμπιακού.

Η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες κέρδισαν για άλλη μια φορά τον Παναθηναϊκό και εξασφάλισαν και μαθηματικά την 1η θέση της κανονικής περιόδου στη Basket League. Μπορεί να μην έπαιξαν και το καλύτερο μπάσκετ που μπορούν, αλλά ξέρουν πια να κερδίζουν ακόμη και στο αυτόματο. Είναι κι αυτό γνώρισμα μεγάλης ομάδας!