Basket League: Με τρια ματς η δράση του Σαββάτου (11/3)

Τα ντέρμπι των ομάδων της τελευταίας τετράδας της βαθμολογίας συνεχίζονται και μέσα από τη 18η αγωνιστική της Basket League.

Basket League: Με τρια ματς η δράση του Σαββάτου (11/3)

To ντέρμπι παραμονής μεταξύ του Απόλλωνα και του Ιωνικού θα ανοίξει το Σάββατο (11/3, 16:00, ΕΡΤ3) την αυλαία της Basket League.

Η ομάδα της Πάτρας προέρχεται από εννιά συνεχόμενες ήττες με τελευταία αυτή που γνώρισε το περασμένο Σάββατο στο Λαύριο. Είναι ένα σερί που άρχισε στις 10 Δεκεμβρίου στο τοπικό ντέρμπι της πόλης με τον Προμηθέα, είναι το μεγαλύτερο ενεργό και το δεύτερο μεγαλύτερο της φετινής Basket League. Ως γηπεδούχος, ο Απόλλων βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό, σε σύγκριση με τους αριθμούς που έχει εκτός έδρας, την επιθετική (70,75 έναντι 65,88) και την αμυντική επίδοση του (75,37 έναντι 81,66).

Ο Ιωνικός προέρχεται από την ήττα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη. Μακριά από το κλειστό της Νίκαιας μετράει μόνο ήττες (0-9) και είναι μία από τις τρεις ομάδες της φετινής Basket League που δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη μία εκτός έδρας νίκη. Ως φιλοξενούμενος, ο Ιωνικός δέχεται σχεδόν 10 περισσότερους πόντους σε σχέση με το εντός έδρας παθητικό του (94,12 έναντι 84,77) ενώ ρίχνει κάτω από τους 70 την επιθετική επίδοση του (69,37).

Προερχόμενοι από σημαντικές νίκες, στο περασμένο Σαββατοκύριακο, το Περιστέρι και το Λαύριο θα αναμετρηθούν το Σάββατο (11/3, 17:00, ΕΡΤ Sports 1) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Οι «κυανοκίτρινοι» μοιράζονται την 3η θέση με την ΑΕΚ και τον Προμηθέα, ενώ οι «μεταλλωρύχοι» ξέφυγαν από την τελευταία θέση.

Το Περιστέρι επιστρέφει στην έδρα του μετά τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε ως φιλοξενούμενο με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και τον Άρη. Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» έχει έξι νίκες σε οχτώ παιχνίδια, αυξάνοντας κατά 10 πόντους την επιθετική επίδοση του σε σχέση με εκείνα που έδωσε εκτός έδρας (88 έναντι 78).

Το Λαύριο έκανε για δεύτερη φορά φέτος σερί δύο νικών, αφού πέρασε από την έδρα της ΑΕΚ και επιβλήθηκε εντός έδρας του Απόλλωνα . Από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά το αρχικό 0-8, η ομάδα της λαυρεωτικής σημείωσε τέσσερις νίκες σε οχτώ αγώνες και οι τρεις από τις τέσσερις ήττες της, σε αυτό το διάστημα, σημειώθηκαν με διαφορές μέχρι τριών πόντων.

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα πέσει η αυλαία της πρώτης μέρας της 18ης αγωνιστικής της Basket League, εκεί όπου το Σάββατο (11/3, 19:15, ΕΡΤ3) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Κολοσσό σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τις θέσεις 3-8 και μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕΚ έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες, από τον Άρη εκτός και το Λαύριο εντός έδρας, επέστρεψε στις επιτυχίες το περασμένο Σάββατο περνώντας με τη νίκη από την έδρα του Ιωνικού. Έχει υποχρεωθεί ωστόσο σε τρεις εντός έδρας ήττες σε συνολικά οχτώ αγώνες. Έτσι μόνο αν κάνει το 3/3 στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (με Κολοσσό , Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) για να αποφύγει τη χειρότερη, εντός έδρας επίδοση της στην τελευταία 9ετία. Από την περίοδο 2014-15 όταν και επέστρεψε στην Basket League, η ΑΕΚ δεν έκανε περισσότερες από τρεις εντός έδρας ήττες κανονικής περιόδου.

Ο Κολοσσός έχασε την περασμένη Κυριακή το εντός έδρας αήττητο του από τον Ολυμπιακό και μετράει πλέον τρεις σερί ήττες στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα έχει μόνο μία εκτός έδρας νίκη (εκείνη που σημείωσε επί του Άρη) ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της πρώτης οχτάδας έχουν τουλάχιστον από τρεις. Στα παιχνίδια που έδωσαν μακριά από τη Ρόδο, οι «θαλασσί» σημείωσαν, σε σχέση με τα εντός έδρας, σχεδόν εννιά λιγότερους (71,25 έναντι 80,12) και δέχτηκαν σχεδόν 10 περισσότερους πόντους (80,75 έναντι 71,12).