Η δικαίωση του Μπαρτζώκα με Ταρίκ Μπλακ

Ο Ταρίκ Μπλακ υπήρξε σέντερ κορυφαίου επιπέδου και αν ήταν υγιής ενδεχομένως να αποτελούσε το βασικό «5άρι» σε κάθε πρωτοκλασάτη ομάδα της Ευρωλίγκας. Ο σοβαρός τραυματισμός του (στο γόνατο) όμως τον ανάγκασε να χάσει έδαφος.

Η δικαίωση του Μπαρτζώκα με Ταρίκ Μπλακ

Η απόδοσή του επηρεάστηκε, ενώ αυτόματα υπήρχε ανησυχία για το κατά πόσο θα επέστρεφε υγιής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετές ομάδες να παρουσιαστούν συγκρατημένες με την περίπτωσή του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όμως πόνταρε στο κίνητρο του Αμερικανού σέντερ, στην αγωνιστική του δίψα να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο και φυσικά στην πείρα αλλά και στις δεδομένες ικανότητές του. Ο Έλληνας τεχνικός θα λέγαμε πως πήρε ένα υπολογισμένο ρίσκο και δικαιώθηκε. Ο Αμερικανός δείχνει να έχει επιστρέψει στις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις.

Μάλιστα, πλέον γίνονται πράξη οι «φωνές» που έλεγαν πως στην πορεία θα εξελιχθεί στον δεύτερο σέντερ της ομάδας. Μπορεί θεωρητικά να αποκτήθηκε ως τρίτος, πίσω από τους Μουσταφά Φαλ και Τζόελ Μπολομπόι, αλλά η αγωνιστική του άνοδος και η συνέπεια τον έφεραν δικαιολογημένα ως την πρώτη αλλαγή του Γάλλου ψηλού.

Υπάρχουν μάλιστα και αρκετά ματς στα οποία είτε παίζει περισσότερο από όλους είτε αποδίδει καλύτερα από εκείνους. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετικός. Είχε 6 πόντους παίρνοντας 5 επιθετικά ριμπάουντ, δείγμα της ενέργειας και της έντασης με την οποία έπαιζε στο παρκέ, δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες συνεχώς στην ομάδα του. Ήταν εξαιρετικός στην άμυνα με αλλαγές και φρόντισε με τον τρόπο του να κρατήσει χαμηλά όποιον αντίπαλο βρισκόταν στο διάβα του.

Δείγμα της δυναμικής αλλά και της επιρροής του στην άμυνα το γεγονός πως με εκείνον στη θέση «5» ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόλις 9 πόντους σε 11 κατοχές. Συνολικά είχε 9/27 σουτ! Απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν φάνηκε, αλλά παραμένει ο καλύτερος πικ εν ρολ ψηλός στο ρόστερ του Ολυμπιακού.