Αιχμές Παππά κατά Ράντονιτς και παραδοχή ότι με τον Ολυμπιακό: «Eίναι πολύ δύσκολο...» (vid)

Ο Νίκος Παππάς τα ...έχωσε στον προηγούμενο τεχνικό του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς λέγοντας ότι η ομάδα βρέθηκε από την «απόλυτη αναρχία σε πλάνο επαγγελματικό, πλάνο πρωταθλητισμού», ενώ παραδέχθηκε ότι με τον τωρινό Ολυμπιακό «είναι πολύ δύσκολο»

Αιχμές Παππά κατά Ράντονιτς και παραδοχή ότι με τον Ολυμπιακό: «Eίναι πολύ δύσκολο...» (vid)

Επί παντός του επιστητού μίλησε ο Nτέγιαν Ράντονιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα με την Καρδίτσα.

Ξεχώρισαν τα ...καρφιά του προς τον Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά κι η παραδοχή ότι το έργο του Παναθηναϊκού για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό είναι «πολύ δύσκολο»

Αρχικά ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στο ζοφερό σκηνικό λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών:

«Η ζωή συνεχίζεται, η δουλειά μας καλώς ή κακώς συνεχίζεται. Έπρεπε να παίξουμε και αυτό το ματς, ανεξάρτητα αν και για τις δύο ομάδες μπορεί να φαινόταν σαν αγγαρεία λόγω του τάιμινγκ και όσων συγκλονιστικών συνέβησαν. Αυτό κάναμε. Αν απομονώσουμε το αγωνιστικό πήραμε μια νίκη και τώρα έχουμε μπροστά μας διαβολοβδομάδα».

- Βλέπουμε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά, ισχύει;

- Ισχύει η εικόνα είναι αδιαμφισβήτητη, μπορεί να το καταλάβει ακόμα και ο κόσμος που δεν έχει σχέση με το άθλημα. Θεωρώ πως έχουμε επιστρέψει σε μια κανονικότητα, σε ένα επαγγελματικό πλάνο, σε ένα πλάνο πρωταθλητισμού. Πολύ φιλότιμη δουλειά και δύσκολη που έχει αναλάβει ο κόουτς Σερέλης και οι συνεργάτες του. Θέλουμε το χρόνο μας. Από την απόλυτη αναρχία στο να μπει ένα πλάνο τον μήνα Μάρτιο είναι κάπως άγαρμπο για όλους μας.

- Μίλησες για κανονικότητα και αναρχία, θες να το αναλύσεις;

- Δεν είναι πως ο προηγούμενος προπονητής... Είχε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που να μην ταίριαζε με βάση τα δικά μου βιώματα στο DNA του Παναθηναϊκού. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Είχε από πίσω του μια ιστορία, μια καριέρα, κάτι έκανε καλά αλλά δεν ταίριαξε με τα Παναθηναϊκά στάνταρ".

- Τώρα με τον κ. Σερέλη έχουν επιστρέψει αυτά τα στάνταρ;

- Θεωρώ πως κάνει καλή δουλειά, δεν έχω συνεργαστεί ξανά μαζί του. Αυτό που βλέπω με ικανοποιεί ο τρόπος που δουλεύει είναι σωστός. Εγώ προσωπικά ιδρώνω τη φανέλα σε αντίθεση με ότι γινόταν μέχρι τώρα. Είναι δουλευταράς, έχει κίνητρο και όρεξη και η εικόνα σίγουρα θα βελτιωθεί. Το αποτέλεσμα δεν ξέρω, ελπίζω να βελτιωθεί και αυτό.

Αναφορικά με τη δική του συμμετοχή είπε:

- Έχασα δύο βολές και τρίποντο ελεύθερο, το να μιλάς σε μένα για σωστές πάσες είναι κάπως αμήχανο και για μένα. Βέβαια το ότι μπορώ να τρέξω ακόμα μετά από τρία χειρουργεία και να φοράω τη φανέλα αυτή, κάτι που δεν μου χάρισε κανείς και την κέρδισα είναι τεράστια ικανοποίηση για μένα. Δεν είμαι εδώ για να κάνω τον κομπάρσο, ούτε να βαράνε παλαμάκια για πάρτη μου επειδή μπήκε ο Παππάς. Θέλω να βοηθήσω, να παίξω και ο ρεαλιστικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και θα κάνω και εγώ ότι μπορώ να είμαι έτοιμος όταν πρέπει να βοηθήσω όσο μπορώ"

- Πόσο απέχει ο Παναθηναϊκός από το να πάρει το πρωτάθλημα;

- Μην κρυβόμαστε από τον συγκεκριμένο Ολυμπιακό, τον καλά δουλεμένο, με τις μονάδες, τακτική, γενικό πλάνο, στα χαρτιά είναι πολύ δύσκολο. Χωρίς να ακουστεί κλισέ Παναθηναϊκός είμαστε όμως και πολλά πράγματα αλλάζουν στους τελικούς, αυτό θυμάμαι από τα προηγούμενα χρόνια, και για αυτό θέλω να ετοιμαστώ, να μεταδώσω την ενέργεια που έχω ζήσει στους τελικούς και άλλες φορές σε εισαγωγικά "κλέβαμε και τίτλους" γιατί δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς, θεωρώ πως αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε και τώρα".