Basket League: Δυναμική επιστροφή στην δράση με τέσσερα ματς το Σάββατο (4/3)

Έπειτα από το αγωνιστικό κενό των τριών εβδομάδων η Basket League επιστρέφει στη δράση με τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής. Το πρόγραμμα και η βαθμολογία.

Basket League: Δυναμική επιστροφή στην δράση με τέσσερα ματς το Σάββατο (4/3)

Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League θα ανοίξει το Σάββατο (4/3, 15:30, ΕΡΤ3) στην Πάτρα όπου ο Προμηθέας θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ .

Ο Προμηθέας προέρχεται από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, πριν από την οποία μετρούσε πέντε σερί νίκες. Ως γηπεδούχος σημειώνει σχεδόν 4,3 πόντους λιγότερους από εκείνους που έχει εκτός έδρας (73,37 έναντι 77,62) αλλά βελτιώνει την αμυντική επίδοση του (75,5 έναντι 78,5).

Ο ΠΑΟΚ , που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με τον Φώτη Τακιανό στον πάγκο του, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη του επί του Κολοσσού, ωστόσο έχασε στα δύο τελευταία, εκτός έδρας παιχνίδια του χωρίς να ξεπεράσει τους 71 πόντους. Ο Δικέφαλος μειώνει σχεδόν κατά 10 πόντους την επιθετική του επίδοση όταν αγωνίζεται μακριά από το γήπεδο του, αφού σημειώνει 75,87 πόντους έναντι των 85,5 που έχει ως γηπεδούχος.

Λίγο αργότερα (4/3, 17:00, ΕΡΤ Sports 2) θα γίνει ένα σημαντικό παιχνίδι για τη «μάχη» της «ουράς» με το Λαύριο να υποδέχεται τον Απόλλωνα . Αυτό θα είναι ένα από τα πέντε παιχνίδια που θα γίνουν μεταξύ των τριών ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, μέχρι το φινάλε της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος.

Για το Λαύριο μέσα από αυτό το παιχνίδι θα αρχίσει η μετά-Σερέλη εποχή, με τον Γιώργο Λιμνιάτη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Η ομάδα της λαυρεωτικής προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ. Στην έδρα της σημειώνει σχεδόν εννιά περισσότερους πόντους σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς (79,42 έναντι 70,87) ενώ δέχεται 5,5 λιγότερους (80,42 έναντι 85,87).

Ο Απόλλων αγνοεί τη νίκη από το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου που έγινε στις 20 Νοεμβρίου. Από τότε μέτρησε οχτώ διαδοχικές ήττες και ισοφάρισε το δεύτερο μεγαλύτερο σερί της φετινής Basket League αφού με ένα τέτοιο μπήκε στο Πρωτάθλημα το Λαύριο . Η ομάδα ης Πάτρας είναι μία από τις δύο –η άλλη είναι η Καρδίτσα - που παραμένουν χωρίς εκτός έδρας επιτυχία. Μακριά από το γήπεδο της δέχεται επτά περισσότερους πόντους από εκείνους του εντός έδρας παθητικού της (82,62 έναντι 75,37 ).

Την επιστροφή στις νίκες θα επιζητήσουν το Σάββατο (4/3, 17:00, ΕΡΤ Sports 1) ο Ιωνικός και η ΑΕΚ.

Ο Ιωνικός, πριν τη διακοπή, ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό ωστόσο νίκησε στα δύο από τα τρία, τελευταία, εντός έδρας παιχνίδια του. Ως γηπεδούχος σημειώνει οχτώ περισσότερους πόντους από εκείνους που έχει μακριά από τη Νίκαια (77,37 έναντι 69,37) ενώ δέχεται και 11 λιγότερους (83,12 έναντι 94,12).

Η ΑΕΚ, πριν τη διακοπή, υποχρεώθηκε σε ήττες από τον Άρη εκτός και το Λαύριο εντός έδρας. Αν και το αμυντικό παθητικό της παρουσιάζει μικρή απόκλιση μεταξύ των εκτός και των εντός έδρας αγώνων (+0,62 πόντους), στην επίθεση η ΑΕΚ σημειώνει 5,5 λιγότερους πόντους ως φιλοξενούμενη (70,75 έναντι 76,25).

Στο ΟΑΚΑ θα γίνει το τέταρτο παιχνίδι του Σαββάτου (4/3, 20:30, ΕΡΤ3) μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Καρδίτσας . Σε αυτό ο Χρήστος Σερέλης θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των «πράσινων» και για την Basket League και θα γίνει ο 21ος που θα τους κοουτσάρει στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από οχτώ διαδοχικές νίκες, σερί το οποίο άρχισε στις 11 Δεκεμβρίου. Έχει μία από τις τρεις αήττητες έδρες του Πρωταθλήματος (8-0) και ως γηπεδούχος σημειώνει σχεδόν τέσσερις περισσότερους πόντους έναντι των εκτός έδρας αγώνων του (85,62 έναντι 81,85) αλλά έχει μεγαλύτερο αμυντικό παθητικό (δέχεται 69,5 έναντι των 67,71 που δέχεται εκτός έδρας).

Η Καρδίτσα θα πάει στο ΟΑΚΑ μετά τη νίκη της επί του Περιστερίου bwin που ήταν η δεύτερη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και η τρίτη συνολικά. Είναι όμως μία από τις τρεις ομάδες –μαζί με Ιωνικό και Απόλλωνα - που δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της εκτός έδρας νίκης. Μακριά από το γήπεδο της πάντως, η θεσσαλική ομάδα παρουσιάζει μικρές αποκλίσεις στις επιθετικές και αμυντικές επιδόσεις της από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Ως φιλοξενούμενη η Καρδίτσα σημειώνει 2,25 λιγότερους και δέχεται 2,38 περισσότερους πόντους.

Το πρόγραμμα:

Η βαθμολογία: