«Έκλεισε» τη σεζόν, αγόρασε ελπίδα

Ο Παναθηναϊκός μετά και την αποτυχία στο Final 8 του Κυπέλλου δεν έχει να περιμένει ρεαλιστικά πλέον κάτι τους επόμενους μήνες, ενώ πάει για «ξήλωμα» και ολική αναδόμηση το καλοκαίρι

«Έκλεισε» τη σεζόν, αγόρασε ελπίδα

«Πόσο χειρότερα μπορεί να πάει η ομάδα τώρα με τον Σερέλη σε σχέση με τον Ράντονιτς»; αυτό αναρωτιούνται με λίγη δόση αισιοδοξίας οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και αρκετή απογοήτευση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το «τριφύλλι».

Μοιάζει σαν έναν… πολυτραυματία που γιατρεύει το ένα πρόβλημα, αλλά πέφτει κάτω από το άλλο. Η θητεία του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν καταστροφική, κυρίως διότι από ένα σημείο κι έπειτα ο συγκεκριμένος προπονητής αδιαφορούσε για το ματς και πώς θα το κερδίσει, αλλά μην κάνει κάτι που θα φέρει σε κίνδυνο την αποζημίωσή του.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απάθειά του σε φρικαλέες για σοβαρή ομάδα συμπεριφορές παικτών μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο ίδιος άνθρωπος στον Ερυθρό Αστέρα έδιωχνε από τον πάγκο και την προπόνηση τους παίκτες με την παραμικρή αφορμή.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνηθίζει να μην έχει υπομονή με τους προπονητές και να τους αλλάζει κυρίως μετά από μεγάλες ήττες από τον Ολυμπιακό. Με τον Μαυροβούνιο μάλλον έκανε υπομονή για λάθος περίπτωση προπονητή!

Ίσως θα έπρεπε να τον αποπέμψει όταν στην συνάντηση της 3ης Ιανουαρίου ούτε λίγο- ούτε πολύ ο Ράντονιτς «φόρτωσε» μέχρι και τον… Ά Παγκόσμιο Πόλεμο στον Αργύρη Πεδουλάκη!

Ο Αργύρης έχει ευθύνη για πολλά πράγματα, αλλά όχι και για όλα.

Και πλέον Σερέλης ως υπηρεσιακός μέχρι το καλοκαίρι. Αρχικά θα πρέπει να πιστωθεί στον Έλληνα τεχνικό το γεγονός ότι φεύγει από μια ομάδα στην οποία είναι απόλυτος κυρίαρχος και… μπλέκει με ένα «θηριοτροφείο».

Όπως επίσης και πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους τελικούς –λογικά- των πλέι οφ τον πανίσχυρο Ολυμπιακό.

Επανέρχεται το ερώτημα λοιπόν: «Πόσο χειρότερα μπορεί να πάει»; Μπορεί ακόμα χειρότερα, κανείς δεν το γνωρίζει, αλλά τουλάχιστον δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα… ξυπόλητου ασκεριού!

Να αρνείται ο παίκτης να μπει στο ματς και ο προπονητής να σφυρίζει αδιάφορα γυρνώντας το βλέμμα του στο παρκέ…

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» κλείνουν από τώρα την φετινή σεζόν γνωρίζοντας πως θα είναι τρομερά δύσκολο να κάνει την έκπληξη στα πλέι οφ και ετοιμάζονται να μηδενίσουν το κοντέρ για να κάνουν- ένα ακόμα- νέο ξεκίνημα.

Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά άλλωστε από το να τα αλλάξουν όλα και να ελπίζουν πως μπορούν να αποφύγουν τα λάθη φτιάχνοντας κάτι καλό.

Πράγματι ο Πάμπλο Λάσο θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση προπονητή που θα μπορούσε να αποτελέσει το «σημείο αναφοράς» της νέας προσπάθειας. Αρκεί όμως να υπάρχει πίστη στο πλάνο και τις ικανότητές του και να μην αποδομηθεί από την πρώτη ήττα σε «ντέρμπι αιωνίων».