Άρης: Ο Μήτρου-Λονγκ έχασε για… εκατοστά το ιστορικό ρεκόρ του Νάκιτς

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έχασε για λίγο το ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε ο Φράνκο Νάκιτς.

Άρης: Ο Μήτρου-Λονγκ έχασε για… εκατοστά το ιστορικό ρεκόρ του Νάκιτς

Στο γήπεδο και μέσα από το ζευγάρι στο οποίο έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση του στην Basket League, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, αν και με διαφορετική πια φανέλα, έφτασε σε ατομικό ρεκόρ περιόδου με 19 πόντους και παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ 10ετίας του Άρη στα τρίποντα έχοντας 5/5. Έχασε ωστόσο για μερικά… εκατοστά το ιστορικό ρεκόρ των «κιτρινόμαυρων».

Ο Καναδός γκαρντ είχε 23 πόντους στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της περσινής σεζόν, ως παίκτης του Απόλλωνα και ως αντίπαλος του Άρη. Φέτος άλλαξε πλευρά αλλά παρέμεινε αποτελεσματικός. Τα 5/5 τρίποντα του ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση τόσο της φετινής Basket League –την ίδια σημείωσε ο Κώστας Σλούκας στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Περιστέρι - όσο και της τελευταίας 10ετίας για τον Άρη. Στην ίδια είχε φτάσει ο Στέλιος Πουλιανίτης στην περσινή σεζόν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

«Σκαλίζοντας» τα βιβλία της στατιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992-93), μόνο μία φορά υπήρξε παίκτης του Άρη με απόλυτη ευστοχία και περισσότερες προσπάθειες από αυτές που είχε χθες ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Ήταν 25 Απριλίου 2002 όταν σε ένα ματς πλέι οφ αλλά με μικρή σημασία, αφού ήταν για τις θέσεις 9-12, ο Φράνκο Νάκιτς «έγραψε» 6/6 τρίποντα. Ο Άρης είχε ηττηθεί εκτός έδρας από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 107-102 αλλά εκείνη η επίδοση παραμένει η κορυφαία στην ιστορία του Άρη.

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ θα μπορούσε να «πιάσει» εκείνο το 6/6 του Νάκιτς αλλά το έχασε για μερικά… εκατοστά. Σε μία από τις προσπάθειες του, όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία, ο γκαρντ του Άρη πατούσε τη γραμμή, οπότε έχασε το απόλυτο ρεκόρ τριπόντων της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας…

Ο γκαρντ του Άρη έγινε ο δεύτερος της φετινής Basket League που δεν αστόχησε σε τρίποντο (με τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες), μένοντας παράλληλα χωρίς στατιστικό λάθος. Ξεπέρασε μάλιστα την επίδοση που σημείωσε μία εβδομάδα νωρίτερα ο συμπαίκτης του Όμηρος Νετζήπογλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (4/4 τρίποντα / 0 λάθη).

Με τους 19 πόντους του εξάλλου, ο Μήτρου-Λονγκ έφτασε και ξεπέρασε τους 300 στην 37η εμφάνιση του στην Basket League.