Basket League: Δράση σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Άνω Λιόσια

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Basket League το Σάββατο (11/2) για την 16η αγωνιστική. 

Basket League: Δράση σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Άνω Λιόσια

Δύο ομάδες που επιζητούν την καλύτερη δυνατή θέση ενόψει των πλέι οφ, αφού βρίσκονται εντός της οχτάδας, θα ανοίξουν το Σάββατο (11/2, 16:00, ΕΡΤ3) το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Ο ΠΑΟΚ περιμένει στο γήπεδο του τον Κολοσσό.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια από τον Ιωνικό, όμως ως γηπεδούχος μετράει πέντε νίκες σε επτά παιχνίδια. Σε αυτά σημείωσε σχεδόν 10 πόντους περισσότερους από εκείνα που έδωσε μακριά από το γήπεδο του (85 έναντι 75,87).

Ο Κολοσσός έμεινε χωρίς δράση για τη 15η αγωνιστική μετά την αναβολή του παιχνιδιού του με τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σημείωσε τη μοναδική εκτός έδρας επιτυχία του στη φετινή Basket League, επικρατώντας του Άρη. Η ομάδα της Ρόδου έχει ρεκόρ 1-6 μακριά από το νησί, αφού όταν αγωνίζεται εκτός έδρας μειώνει σχεδόν κατά 11 πόντους την επιθετική επίδοση της (69,71 έναντι 80,28 των εντός έδρας αγώνων) ενώ δέχεται σχεδόν 10 περισσότερους πόντους (79,57 έναντι 68,85).

Η Καρδίτσα και το Περιστέρι θα κοντραριστούν το Σάββατο (11/2, 17:00, ΕΡΤ Sports) στον δεύτερο, χρονικά, αγώνα της 16ης αγωνιστικής της Basket League.
Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από τους αγώνες κόντρα στις δύο ομάδες της Πάτρας, στους οποίους μέτρησε τη νίκη επί του Απόλλωνα και την ήττα από τον Προμηθέα αλλά παρουσιάζοντας ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» έχει ρεκόρ 2-5 αλλά έχει οριακές διαφορές από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια, τόσο στην επίθεση (70,14 έναντι 69,87), όσο και στην άμυνα (79 έναντι 81,5).

Το Περιστέρι επέστρεψε στις νίκες με την επικράτηση του επί του Απόλλωνα αλλά έχει αρνητικό πρόσημο στα εκτός έδρας παιχνίδια του, μετρώντας τρεις νίκες και τέσσερις ήττες. Οι «κυανοκίτρινοι» μειώνουν σημαντικά την επιθετική επίδοση τους όταν αγωνίζονται εκτός έδρας, αφού έχουν μέσο όρο 77 πόντων έναντι των 88 που σημειώνουν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/2, 19:15, ΕΡΤ3) για τη 16η αγωνιστική της Basket League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται το Λαύριο. Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ενώ η ομάδα της λαυρεωτικής, πριν την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, μετρούσε τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Η ΑΕΚ μετράει πέντε νίκες σε επτά εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί μόνο από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Στα παιχνίδια αυτά σημείωσε σχεδόν πέντε πόντους περισσότερους σε σχέση με εκείνα που έδωσε εκτός έδρας (75,57 έναντι 70,75) ενώ ως γηπεδούχος έχει παθητικό μικρότερο σχεδόν κατά τέσσερις πόντους (71,57 έναντι 75,12).

Το Λαύριο δεν αγωνίστηκε για τη 15η αγωνιστική, εξαιτίας της αναβολής του παιχνιδιού του με τον Ολυμπιακό. Προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΟΚ που ήταν η τέταρτη συνεχόμενη του. Είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε εκτός έδρας νίκη αφού μετράει επτά ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μακριά από το γήπεδο της, η ομάδα της λαυρεωτικής σημειώνει 12 πόντους λιγότερους από εκείνους που έχει σε αυτό (67,42 έναντι 79,42) ενώ αυξάνεται κατά έξι πόντους και το αμυντικό παθητικό της (86,57 πόντοι έναντι 80,42).