ΕΟΚ: Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Νίκου Τούλη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Νίκου Τούλη.

ΕΟΚ: Τα συλλυπητήρια της  για τον θάνατο του Νίκου Τούλη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Τούλη έβγαλε η ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αίσθημα βαθιάς θλίψης, έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Νίκου Τούλη. Ενας άνθρωπος που έζησε για το μπάσκετ και πρόσφερε πολλά σε αυτό, αλλά και συνολικά στον αθλητισμό του τόπου του, του Ηρακλείου, δεν είναι πια κοντά μας.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Ο Νίκος Τούλης αφήνει ένα μεγάλο κενό, πρώτα και κύρια στους δικούς του ανθρώπους μα και στο άθλημα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ποιος ήταν όμως ο Νίκος Τούλης, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στα 67 του χρόνια.

Ο Νίκος Τούλης ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα του Κρητικού μπάσκετ που έγραψε τη δική της ιστορία, «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής (10/2) προδομένος από την καρδιά του.

Ο Νίκος Τούλης βρισκόταν στην Αθήνα για μία σοβαρή επέμβαση στην καρδιά, αλλά δεν άντεξε.

Ο Νίκος Τούλης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1956 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε ως παίκτης από την ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ για να ακολουθήσουν το Ηράκλειο και η ΓΕΗ.

Από νεαρή ηλικία μεταπήδησε στο χώρο της προπονητικής. Στην μακρόχρονη πορεία του, ήταν προπονητής των ΓΕΗ, Εργοτέλη, Ηροδότου, ΟΦΗ και Ηρακλείου, με το οποίο, μάλιστα, πανηγύρισε και την άνοδο στην Α1 εθνική το 1995.