Μπίλαν: Ισοφάρισε ρεκόρ 12 χρόνων με ριμπάουντ για το Περιστέρι

Ο Μίρο Μπίλαν ισοφάρισε μία σπουδαία επίδοση στον τομέα των ριμπάουντ.

Μπίλαν: Ισοφάρισε ρεκόρ 12 χρόνων με ριμπάουντ για το Περιστέρι

Ο Μίρο Μπίλαν κυριάρχησε μέσα στις δύο ρακέτες στον αγώνα του Περιστερίου με τον Απόλλωνα, φτάνοντας στο double-double με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Η επίδοση του στα ριμπάουντ αποτελεί ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης από παίκτη του Περιστερίου στα τελευταία 12 χρόνια.

Ο Κροάτης που ξεπέρασε την επίδοση των 14 ριμπάουντ από το ματς της 5ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα, έγινε ο δεύτερος παίκτης του «κυανοκίτρινων» που έφτασε στα 15 ριμπάουντ, στην τελευταία διετία αλλά και συνολικά στα τελευταία 12 χρόνια. Στις 22 Νοεμβρίου 2020 ο Μάρβιν Τζόουνς είχε επίσης 15 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή. Για να βρούμε όμως μεγαλύτερη από αυτήν την επίδοση, θα πρέπει να γυρίσουμε στον Νοέμβριο του 2010.

Τότε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2010-11, ο Κερτ Λούμπι μάζεψε 17 ριμπάουντ (14 αμυντικά, 3 επιθετικά) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (70-80). Ο Κροάτης έκανε την καλύτερη από τις 15 εμφανίσεις του στην Basket League φτάνοντας στο 27 στο ranking και ξεπερνώντας κατά ένα βαθμό την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του αφού είχε από 26 στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου καθώς ακόμη στο ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό.

Ο σέντερ του Περιστερίου «έπιασε» τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στη 2η θέση της λίστας των double-double με τέσσερα αφού λίγο μετά το ματς του κλειστού «Ανδρέας Παπανδρέου», έκαναν το 5ο τους ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν και ο Ακίλ Μίτσελ. Ο Μπίλαν είχε ανάλογες επιδόσεις στο ματς του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα (17π, 10ρ.), με την Καρδίτσα εντός (11π, 14ρ.) και τον Κολοσσό εκτός έδρας (19π, 11ρ.).