Τελικά, είχε καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός - Το παραδέχεται και ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 9 χρόνια πήρε 5 παίκτες του Ολυμπιακού και έλαβε αρνητική απάντηση από Σλούκα-Παπανικολάου-Μάντζαρη. 

Τελικά, είχε καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός - Το παραδέχεται και ο Παναθηναϊκός

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ, δύο είναι τα «μαγαζιά» στη χώρα μας για έναν Έλληνα μπασκετμπολίστα για να αγωνιστεί στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και αν έχεις ταλέντο και ικανότητες, υπάρχει και η λύση στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που η πόρτα των «ερυθρολεύκων» ήταν κλειστή για τον Δημήτρη Αγραβάνη, σε συνδυασμό πως δεν είχε και προτάσεις από άλλες ομάδες της EuroLeague, δεν ήταν παράλογη η απόφαση του να φορέσει τα «πράσινα». Επαγγελματικά λειτούργησε ορθολογικά. Για τα όσα έλεγε στο παρελθόν και πράττει τώρα, τον κρίνει ήδη ο κόσμος και η ιστορία.

Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η στάση της ομάδας του Παναθηναϊκού. Στη δεκαετία που μας πέρασε, οι «πράσινοι» θέλησαν αρκετές φορές να διαβάλλουν, να προσβάλλουν, να θίξουν, αλλά και να αμφιβάλουν για τις δυνατότητες των παικτών του Ολυμπιακού. Γράφτηκαν αρκετά προσβλητικά κείμενα, ενώ ειπώθηκαν σε συνεντεύξεις διάφορες ατάκες υποτιμητικές για τους αθλητές των ερυθρολεύκων.

Θυμόμαστε την πενταετία 2012-2017, στην οποία οι Πειραιώτες μέτρησαν 4 τελικούς Final-Four και 2 κατακτήσεις EuroLeague. Ο Ολυμπιακός κάλπαζε στην EuroLeague, αλλά στην Ελλάδα έχανε με διάφορους τρόπους τους τίτλους, βιώνοντας παράλληλα έναν απίστευτό πόλεμο, τόσο αγωνιστικά, όσο και επικοινωνιακά. Ενώ στην Ευρώπη υπήρχαν ομάδες, παίκτες και προπονητές που εκθείαζαν το μπάσκετ των «ερυθρολεύκων», στην Ελλάδα είχες την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός έχει παίκτες της σειράς.

Από το 2014 και μετά πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση συνεργασίας σε τουλάχιστον 7 παίκτες του Ολυμπιακού! Οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν περαστικοί, αλλά έπαιξαν τουλάχιστον για τρία χρόνια στην ομάδα. Πρώτη κρούση σε Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος ανανέωνε μόνο με τα ερυθρόλευκα. Πρόταση στον Κώστα Παπανικολάου (2016), ο οποίος απάντησε αρνητικά, ενώ ο Κώστας Σλούκας είπε τρία σερί «όχι» στους «πράσινους», από το 2015 έως και το 2020. Είχε μάτια μόνο για τον Ολυμπιακό. Το 2017 ο Παναθηναϊκός αποκτά τον Ματ Λοτζέσκι, το 2018 τον Ιωάννη Παπαπέτρου, το 2019 τον Γιάννη Αθηναίου, το 2021 τον Βασίλη Καββαδά, ενώ φέτος πήρε και τον Δημήτρη Αγραβάνη. Σε όλα αυτά προσθέστε πως το 2017 και το 2018, ο Παναθηναϊκός είχε δείξει ενδιαφέρον και για τον Μπράιαν Ντάνστον.

Tελικά, ο Ολυμπιακός είχε αξιόλογο ρόστερ και καλούς παίκτες την πενταετία 2012-2017. Δεν ήταν τυχαίοι οι ευρωπαϊκοί του θρίαμβοι. Το παραδέχεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμπρακτα δείχνει ενδιαφέρον, ψωνίζει και εμπιστεύεται τους παίκτες που έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.