Βασιλακόπουλος: «Το θέμα του Αντετοκούνμπο είναι θέμα ατζέντηδων»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όσα αφορούν την εθνική μας ομάδα μπάσκετ. 

Βασιλακόπουλος: «Το θέμα του Αντετοκούνμπο είναι θέμα ατζέντηδων»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Fair Play FM, δήλωσε πως δεν εξαρτάται από τον ίδιο η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας, εξαπολύοντας επίθεση στους μάνατζερ:

«Δε θέλω να πω κάτι το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Εννοείται ότι τον θέλουμε. Ξέρετε ποιοι διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Και το θέμα του Αντετοκούνμπο είναι θέμα ατζέντηδων. Πρόκειται για ένα παρασιτικό επάγγελμα. Πλέον βάζουν και κάποιους συναδέλφους σας κι έχουν και φωνή στα ΜΜΕ και δίνουν και μαθήματα. Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα του Αντετοκούνμπο. Ελπίζω να κατανοήσει ότι χάρη σε αυτή τη χώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ και συμπλήρωσε:

«Σήμερα το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα το διακινούνε εταιρείες που μετέχουν μέσα μεσίτες, οι ατζέντηδες και διάφορα άλλα επαγγέλματα, όπως προπονητές αλλά και συνάδελφοί σας (σ.σ. δημοσιογράφοι). Δε μιλάω μόνο για το μπάσκετ. Οι εταιρίες των ατζέντηδων διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Είναι ντροπή...».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου: «Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Δε γίνεται να διαιωνίζουμε τα θέματα, να τα αφήνουμε να... σαπίζουν. Υπάρχει ένας αριθμός προπονητών που κινούνται στο ίδιο επίπεδο. Τον επιλέξαμε. Δε γίνεται να μένουμε συνεχώς σε... μύθους».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ στάθηκε και στη διάθεση των παικτών: «Αυτά τα παιδιά τα περισσότερα έχουν βγει μέσα από τις Εθνικές ομάδες. Είδατε τη δήλωση του Σλούκα που είπε ότι παίζει από δέκα ετών στις Εθνικές ομάδες και δεν μπορεί να τις εγκαταλείψει ποτέ. Αυτά τα παιδιά αισθάνονται αυτή την εθνική υποχρέωση να είναι πάντα παρόντες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφοροι που δεν τους επιτρέπουν. Για παράδειγμα, η Φενέρμπαχτσε δεν επέτρεψε πρόσφατα στο Σλούκα να έρθει να παίξει. Για εμένα είναι αδιανόητο τέτοιοι παίκτες να μη βρίσκουν θέση στο ελληνικό μπάσκετ.»

Σχετικά με τους νεαρούς παίκτες που δεν παίρνουν πολλά λεπτά συμμετοχής στους συλλόγους τους, ο Βασιλακόπουλος τόνισε: «Ο Χαραλαμπόπουλος έχει βγει και καλύτερος παίκτης σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων και δεν μπορεί να βρει θέση στο ελληνικό μπάσκετ. Πολλοί με ρωτάνε για αυτό το παιδί. Και δεν είναι μόνο αυτός. Οι ομάδες, επειδή κάποιοι παίκτες λείπουν στις Εθνικές ομάδες, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν νέα παιδιά. Για παράδειγμα χθες αναδείχθηκε στην ΑΕΚ ο Μωραΐτης, ο οποίος είναι σε όλες τις Εθνικές ομάδες, είναι ένας σπουδαίος παίκτης και δε βρίσκει θέση στην ομάδα του κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Φέτος μας ζητήσανε να αυξήσουμε τους έξι ξένους και να τους κάνουμε επτά και τους είπαμε ότι δε γίνεται. Στο τέλος... θα θέλουν δώδεκα ξένους. Είναι το... ετοιματζίδικο αυτό και αυτό το λέμε ελληνικό μπάσκετ... Το ελληνικό μπάσκετ είναι αυτό που αγωνίστηκε χθες κι έκανε το 8/8».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ: «Να μην ανησυχούν γιατί το ελληνικό μπάσκετ πάντα θα υπάρχει και πάντα θα πρωταγωνιστεί. Και τονίζω... το ελληνικό μπάσκετ, όχι... το μπάσκετ στην Ελλάδα. Τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν, δεν πρόκειται να αδικηθούν».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ένας από τους παίκτες που έζησαν από κοντά και τους οκτώ προκριματικούς αγώνες της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών, μέχρι την μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα, με τη νίκη στην Γεωργία. Μετά κι από αυτό το αποτέλεσμα, αναφέρθηκε για το αίσιο τέλος της προσπάθειας, με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟΚ.