Παναθηναϊκός: Ζητάει πίσω το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ η κυβέρνηση

Να ζητήσει πίσω το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Παναθηναϊκός: Ζητάει πίσω το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ η κυβέρνηση

Δεν έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ από την πολιτεία στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει πίσω το πάρκινγκ που είχε παραχωρηθεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις ανάγκες της ομάδας τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και τις υπόλοιπες μέρες, καθώς εκεί στεγάζονται υπηρεσίες της «πράσινης» ΚΑΕ.

Συγκεκριμένα, σκέφτεται να πάρει πίσω τη νομοθεσία που είναι σε ισχύ από τις 19 Μαΐου του 2022 και αναφέρει ότι: «β) Με σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις της παραχώρησης, σε συμφωνία με το παρόν άρθρο. Η παραχώρηση περιλαμβάνει το Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης (κεντρικό κτήριο), το σύνολο των συνδεδεμένων με τη χρήση του κεντρικού γυμναστηρίου βοηθητικών κτηρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον κινητό εξοπλισμό τους και τον περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο.

Στην παραχώρηση περιλαμβάνεται, επιπλέον, το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής χρήσης του οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχημάτων (Ρ5) εκτός από τις περιόδους διοργάνωσης: ΐ) παγκόσμιων, ευρωπαϊκών αγώνων ή πρωταθλημάτων και αγώνων εθνικών ομάδων, ϋ) πέντε (5) πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά έτος, κατ' επιλογήν της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, οπότε ο ανωτέρω χώρος στάθμευσης τίθεται ακωλύτως και άνευ ανταλλάγματος στη διάθεση της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής αυτών, υπό την επιφύλαξη των όρων και της διαδικασίας της σύμβασης».

Επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει ακόμα από πλευράς Παναθηναϊκού και αναμένεται για μετά το πέρας των γιορτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε συμφωνία να του παραχωρηθεί το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.