Ολυμπιακός: Δεν είναι εύκολο του Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά δεν υπάρχει αισιοδοξία για την έλευσή του στο μεγάλο λιμάνι.

Ολυμπιακός: Δεν είναι εύκολο του Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κρατήσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Του έδωσε χρόνο, τον περίμενε, με τον παίκτη να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την παρουσία του στην ομάδα. Είχε πρωταγωνιστικό και ενεργό ρόλο, βοηθώντας ενεργά στην επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στο κορυφαίο επίπεδο. Επέλεξε όμως το όνειρο του ΝΒΑ και τη δυνατότητα να αποκτήσει την περίφημη σύνταξη από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι Μάβερικς όμως δεν τον εμπιστεύθηκαν. Μαζί τους έπαιξε σε μόλις τρία παιχνίδια και το υπόλοιπο διάστημα το έβγαλε στην αναπτυξιακή λίγκα. Το Ντάλας ετοιμάζεται να τον αποδεσμεύσει.

Επειδή οι πιθανότητες να βρει άλλη ομάδα στις ΗΠΑ δεν είναι αρκετές, η εταιρεία που τον εκπροσωπεί άρχισε να ρίχνει δίχτυα και στην Ευρωλίγκα. Για να δημιουργήσει λοιπόν ντόρο γύρω από το όνομα του πελάτη της, δείχνοντας πως θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) ξανά διαθέσιμος, προσέγγισε τη Μονακό. Η οποία έχει για γκαρντ τους Μάικ Τζέιμς, Τζόρνταν Λόιντ και Ελί Οκόμπο! Οι Μονεγάσκοι είναι πλήρεις σε αυτές τις θέσεις, αλλά και μόνο η η επαφή που έγινε ήταν αρκετή για να διαφημίσει το γεγονός πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ εξετάζει ξανά το σενάριο να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είναι ενήμερος για τις προθέσεις του παίκτη να επιστρέψει σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας (εφόσον κλείσει οριστικά η πόρτα του ΝΒΑ, κάτι που θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες) και είναι δεδομένο πως η ομάδα εξετάζει το σενάριο επιστροφής του. Κακά τα ψέματα, ο Αϊζάια Κάνααν δεν έχει καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω, ενώ τόσο η διοίκηση όσο φυσικά και ο προπονητής είχαν μείνει αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην ομάδα πέρυσι. Ταίριαξε στη χημεία του συνόλου, είχε ικανότητα στο «ένας με έναν», διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, ενώ και στο σενάριο επιστροφής του, η προσαρμογή του θα γίνει άμεσα. Δεν είναι μικρό πράγμα όταν θέλεις να αποκτήσεις παίκτη μεσούσης της σεζόν.

Όμως, η περίπτωση επιστροφής του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν είναι εύκολη. Πέρα από το γεγονός πως προτεραιότητα του παίκτη (για τις επόμενες ώρες τουλάχιστον) είναι να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, το ετήσιο κασέ του έχει ανέβει αρκετά. Ο Ολυμπιακός έχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, το οποίο δεν είναι εύκολο να υπερβεί. Παράλληλα, στην περίπτωση που ο Έλληνας ομογενής γκαρντ έρθει στην ομάδα, θα πρέπει να αποδεσμευτεί παίκτης. Η αποζημίωση που θα χρειαστεί (για παράδειγμα) να πάρει ο Αϊζάια Κάνααν (λόγω θέσης αναφέρουμε το όνομά του) δεν θα είναι μικρή.

Η Αρμάνι Μιλάνο και η Παρτιζάν παρακολουθούν την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ δείχνει «ζεστό» ενδιαφέρον και η Φενέρμπαχτσε, η οποία τον ήθελε και το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Ιτούδης ήρθε κοντά με τον παίκτη στην Εθνική, ενώ το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο ομογενής γκαρντ πως πριν από τους Μάβερικς ήταν σε δίλημμα μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι, πάντως, δείχνουν πιο έτοιμοι να αγγίξουν τις απολαβές του παίκτη, οι οποίες φημολογείτο πως υπερβαίνουν το 1.000.000 δολάρια. Οι Πειραιώτες δύσκολα θα φτάσουν εκεί εν μέσω μάλιστα της σεζόν.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη σημαντικό. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη απλά για να βγάλει την αγωνιστική χρονιά και για να δοκιμάσει ξανά το καλοκαίρι να επιστρέψει στο ΝΒΑ; Ή θα επιχειρήσει να έρθει πίσω υπογράφοντας τουλάχιστον ένα συμβόλαιο 1,5 έτους έως και το 2024; Για το πρώτο σκέλος θα τον έπαιρνε μία ομάδα που είναι σε... απόγνωση. Και ο Ολυμπιακός δεν είναι. Με το δεύτερο σκεπτικό τα δεδομένα αλλάζουν...