Ολυμπιακός: Όταν «έλαμψαν» οι νέοι

Το ΦΩΣ περνάει από το «μικροσκόπιο» τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα των νέων «ερυθρόλευκων» μεταγραφικών αποκτημάτων. 

Ολυμπιακός: Όταν «έλαμψαν» οι νέοι

Διαβάστε για τις μεγάλες εμφανίσεις των νεοαποκτηθέντων Γκος, ΛεΝτέι, Βεζένκοφ, Τουπάν και Τίμα πριν από την έλευσή τους στον Ολυμπιακό.

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος

Ο Ουίλιαμς-Γκος «οδήγησε» την Παρτιζάν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας της περσινής σεζόν. Οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν τον Φεβρουάριο του 2018 στον τελικό του θεσμού τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος παρατάχθηκε στο παρκέ με τους γνώριμους στο μπασκετικό ελληνικό κοινό Πέρο Άντιτς και Τζέιμς Φελντέιν.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός σημειώνοντας 23 πόντους και «μοιράζοντας» επτά ασίστ. Μπορεί να μη σκόραρε πίσω από την γραμμή των 6,75 μ. (δοκίμασε μόλις ένα σουτ), ωστόσο σε κάθε ευκαιρία διεισέδυε στο καλάθι των «ερυθρολεύκων» του Βελιγραδίου, κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνά τους με πολλά κερδισμένα φάουλ (10). Από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού ευστόχησε έντεκα φορές σε ισάριθμες προσπάθειες, δείχνοντας πόσο ψύχραιμος είναι στις «ειδικές καταστάσεις».

Ο Ουίλιαμς-Γκος έχει πραγματοποιήσει και άλλες σπουδαίες εμφανίσεις στη μονοετή θητεία του στην Παρτιζάν, πετυχαίνοντας περισσότερους πόντους και ευστοχώντας σε αρκετά τρίποντα, ωστόσο αυτό το παιχνίδι έκρινε έναν τίτλο, ο οποίος κατακτήθηκε απέναντι στον βασικό εγχώριο αντίπαλο του συλλόγου.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ουίλιαμς-Γκος στο ματς
Τελικός Κυπέλλου Σερβίας, Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν 75-81 (18/2/18): 23 πόντοι με 6 στα 14 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 11/11 βολές, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 33.55’.

Ζακ Λε Ντέι

Σε ένα «τεστ» με «άρωμα»... Ευρωλίγκας, έχοντας αντίπαλο ομάδα που αγωνίζεται στο κορυφαίο μπασκετικό διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, ο Ζακ Λε Ντέι τα πήγε περίφημα. Απέναντι στον πιο πετυχημένο σύλλογο του Ισραήλ, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο νεαρός σέντερ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με τη φανέλα της Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα για την ισραηλινή Λίγκα.

Ο 24χρονος Αμερικανός έμεινε στο παρκέ και στα 40’ της αναμέτρησης, σημειώνοντας 24 πόντους και παίζοντας τρομερή άμυνα απέναντι στα «θηρία» της «ομάδας του Λαού». Κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ντε Σον Τόμας, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους.

Η Μακάμπι ενδιαφέρθηκε «ζεστά» για την απόκτηση του Λε Ντέι στις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο ο νεαρός παίκτης τούς «έκλεισε την πόρτα» για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ζακ Λε Ντέι στο ματς
Ισραηλινή Λίγκα, Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-79 (14/4/18): 24 πόντοι με 7 στα 15 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/8 βολές 2 ασίστ, 11 ριμπάουντ, 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 40’.

Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του απέναντι στη νυν ομάδα του, τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ ήρθε αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» στους ημιτελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος το 2015. Οι Πειραιώτες προηγούνταν στη σειρά με 2-0 επί των «κιτρινόμαυρων» και πήγαιναν στο κεκλεισμένων των θυρών «Nick Gallis Hall» για να «σφραγίσουν» το «εισιτήριό» τους για τους τελικούς του θεσμού.

Ο Βούλγαρος διεθνής (με ελληνικό διαβατήριο) καλαθοσφαιριστής πέτυχε 28 πόντους και πήρε έξι ριμπάουντ, χαρίζοντας τη νίκη με 84-74 στην ομάδα του. Η αξία του ηττημένου Ολυμπιακού (εκείνη τη χρονιά ο «δαφνοστεφανωμένος» είχε αγωνιστεί στον τελικό της Ευρωλίγκας απέναντι στη Ρεάλ) έδωσε τη δόξα στην εξαιρετική εμφάνιση-νίκη του Βεζένκοφ, ο οποίος έπειτα από δύο μήνες μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Σάσα Βεζένκοφ στο ματς
Μπάσκετ Λιγκ, ημιτελικός, Άρης - Ολυμπιακός 84-74 (2/6/15): 28 πόντοι, με 6 στα 10 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/11 βολές, 2 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 35.14’.


Αξέλ Τουπάν

Ο Αξέλ Τουπάν πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση σε παιχνίδι με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 υποδέχτηκαν στην έδρα τους τη Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία πήρε τεράστιο «διπλό» με σκορ 89-90.

Ο Γάλλος σούτινγκ γκαρντ ξεχώρισε για την εξαιρετική του άμυνα, κλείνοντας και περιορίζοντας στο έπακρον τους πάντα «επικίνδυνους» Λουίτζι Ντατόμε και Μάρκο Γκούντουριτς. Ωστόσο βοήθησε αρκετά και στον επιθετικό τομέα του συνόλου του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σημειώνοντας 16 πόντους και μοιράζοντας δύο ασίστ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Αξέλ Τουπάν στο ματς
Ευρωλίγκα, Φενέρμπαχτσε - Ζαλγκίρις Κάουνας 89-90 (14/12/2018): 16 πόντοι με 5 στα 7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 27.07’.

Γιάνις Τίμα

Ο Γιάνις Τίμα πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση στο κορυφαίο επίπεδο, σε εντός έδρας παιχνίδι της Μπασκόνια με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα για την Ευρωλίγκα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών είχε πετύχει 24 πόντους, ευστοχώντας μεταξύ άλλων σε πέντε τρίποντα, τα οποία είναι το μεγάλο του ατού. Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν στο σκορ τους γηπεδούχους, ο 26χρονος σμολ φόργουορντ έδινε τη λύση «φορτώνοντας» με πόντους το αντίπαλο καλάθι.

Εν τέλει η ομάδα της Βιτόρια επικράτησε με 88-82 στον ισπανικό «εμφύλιο», χάρη στον Λετονό ο οποίος πήρε την Μπασκόνια στις πλάτες του, όντας ο MVP της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Γιάνις Τίμα στο ματς
Ευρωλίγκα, Μπασκόνια - Μάλαγα 88-82 (7/12/17): 24 πόντοι με 4 στα 4 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 1/3 βολές, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 30.50’.