Τζόρτζεβιτς: "Η Ελλάδα έχει έμπειρους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας"

Ο κόουτς της εθνικής Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, αναφέρθηκε ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην Ελλάδας, η οποία θα διεξαχθεί στην Κρήτη, τονίζοντας πως η "γαλανόλευκη" έχει έμπειρους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. 

Τζόρτζεβιτς: "Η Ελλάδα έχει έμπειρους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας"

Ειδική αναφορά στο «θερμό», όπως το χαρακτήρισε, κοινό της Κρήτης έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενόψει της πρεμιέρας με την Ελλάδα, την Πέμπτη, 13/9 (21:00) στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Ο Τζόρτζεβιτς εξήγησε πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η νίκη για τους παίκτες του, ενώ εξήγησε τι συμβαίνει όσον αφορά στους τραυματισμούς των Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα και Μίτσιτς.

«Έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, με βάση τις συνθήκες και είναι υποχρέωσή μας στο μπάσκετ της Σερβίας να πάρουμε τις νίκες που πρέπει. Θέλουμε να παρουσιαστούμε γενναίοι και με αυτοπεποίθηση» δήλωσε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και εν συνεχεία εξήγησε όσον αφορά στα προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν την εθνική Σερβίας: «Κάναμε μία προπόνηση μετά το ρεπό της Κυριακής και δούλεψαν καλά. Οι Ραντούλιτσα και Μίτσιτς ξεκίνησαν να γυμνάζονται. Θα αξιολογούμε την κατάσταση της υγείας τους καθημερινά και ελπίζω να είναι καλά. Ο Μπιέλιτσα σηκώθηκε με ψύξη στον αυχένα. Αρχικά έκανε ένεση και στη συνέχεια του τοποθετήθηκε κολάρο. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι καλύτερα. Δεν θα ρισκάρουμε, θα πάμε μέρα με την ημέρα για εκείνον».

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε και για το μεγάλο «αστέρι» της εθνικής Σερβίας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: «Προπονείται σε εξαιρετικό ρυθμό, είναι σοβαρός και απόλυτα συγκεντρωμένος, ενώ η επιθυμία του είναι πολύ μεγάλη».

Για την παρουσία της Ελλάδας στο τουρνουά του Παρισιού, ο Τζόρτζεβιτς επισήμανε: «Διαθέτει ένα ρόστερ με έμπειρους παίκτες Ευρωλίγκας. Αυτό το σύνολο είναι για χρόνια μαζί και ο ένας ξέρει τον άλλον πολύ καλά. Είναι καλοί αθλητές και δυνατοί. Οι νέες προσθήκες, Μήτογλου και Μαργαρίτης, είναι πολύ καλοί και ειδικά ο Μήτογλου που είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Ο Παπαγιάννης κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αλλάζει τον ρυθμό».

Τέλος, ο Τζόρτζεβις αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που περιμένει στο Ηράκλειο από τους Έλληνες φιλάθλους: «Θα μας περιμένει μία πολύ καυτή ατμόσφαιρα σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς το κοινό της Κρήτης είναι πολύ θερμό. Η εθνική Ελλάδας θα έχει μεγάλη στήριξη και γι' αυτό επέλεξαν το Ηράκλειο. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς».