Ολυμπιακός: Η μάχη στα φόργουορντ θα κρίνει το ντέρμπι

Βεζένκοφ εναντίον Ουίλιαμς στο «4» και Παπανικολάου απέναντι στον Μπέικον στο «3» - Η μάχη στα φόργουορντ θα κρίνει την έκβαση του ντέρμπι. 

Ολυμπιακός: Η μάχη στα φόργουορντ θα κρίνει το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει το νικηφόρο σερί του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο 8-0 και απόψε (19.15) στο ΣΕΦ θα έχει την ευκαιρία να το διευρύνει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον... αέρα των «πρασίνων» στα «αιώνια» ντέρμπι, έχοντας κερδίσει όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις τον τελευταίο χρόνο. Σε κάθε γήπεδο, σε κάθε πόλη, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Οι Πειραιώτες θα είναι το φαβορί στην αναμέτρηση, καθώς υπερέχουν τόσο αγωνιστικά, όσο και από θέμα χημείας και ομοιογένειας.

O Oλυμπιακός έχει το πάνω χέρι τόσο στην ευχέρεια στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία. Οι Πειραιώτες εκεί θα ποντάρουν για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Παίζοντας ένα γρήγορο μπάσκετ, δίνοντας έμφαση στις συνεργασίες, στο ελεύθερο σουτ και στους πόντους με κίνηση μακριά από τη μπάλα.

Υπάρχει όμως ένας τομέας ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Ποιος είναι αυτός; Η μάχη στις θέσεις των φόργουορντ. Όποιος βγει κερδισμένος σε αυτόν τον τομέα, τότε θα έχει και ξεκάθαρο προβάδισμα για να φτάσει στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει αρκετά στις δυνατότητες των Ντέρικ Ουίλιαμς και Ντουέιν Μπέικον στις θέσεις «3» και «4». Είναι οι παίκτες που θα πάρουν τις περισσότερες κατοχές πάνω τους, εκείνοι που θα ψάξουν την προσωπική φάση, με τον Μπέικον ειδικά να έχει ευχέρεια στο παιχνίδι «ένας με έναν».

Αυτό σημαίνει πως οι Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Παπανικολάου θα έχουν αρκετή δουλειά στο κομμάτι της άμυνας. Η προσωπική άμυνα, ο τρόπος που θα παίξουν απέναντι στους Ντέρικ Ουίλιαμς και Ντουέιν Μπέικον, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Βούλγαρος φόργουορντ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και με το παιχνίδι του όχι μόνο μπορεί να ταλαιπωρήσει τον Ουίλιαμς, αλλά και να τον φορτώσει με φάουλ, βγάζοντάς τον εκτός ρυθμού. Ο Βεζένκοφ βγάζει ενέργεια στην άμυνα, παίζει σκληρά, αλλά στους ίδιους ρυθμούς θα πρέπει να παίξει και ο Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός είναι καλός σουτέρ, αλλά υστερεί στο κομμάτι της άμυνας. Αν ο αντίπαλος τον βάζει σημάδι τότε δεν θα μείνει για αρκετή ώρα στο παρκέ.

Κώστας Παπανικολάου και Ντουέιν Μπέικον είχαν δυνατές μονομαχίες στα περσινά playoffs ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ του έβαλε δύσκολα, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να βγάλει αρκετά νεύρα στο παρκέ. Ο Μπέικον είναι παίκτης που θέλει τη μπάλα στα χέρια του, θα ψάξει τρόπο να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό και θα παίξει σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα τον παίξει άμυνα η ομάδα του Πειραιά. Στο «3» θα φωνάξει «παρών» και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, αν και αναμένεται να παίξει κυρίως στο «2», όπως συνηθίζει να παίζει στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας. Άλλωστε, στο «2» υπάρχει και ο σχεδόν δίμετρος Μάριους Γκριγκόνις, οπότε ο ΜακΚίσικ είναι αναγκαίος στη θέση για να τον μαρκάρει.