Basket League: Έντονο το ενδιαφέρον σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα

Με δύο αναμετρήσεις, σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, συνεχίζεται η δράση για την 8η αγωνιστική της Basket League την Κυριακή (4/12). 

Basket League: Έντονο το ενδιαφέρον σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα

Από το Nick Galis Hall θα αρχίσει η σημερινή (4/12) δράση της 8ης αγωνιστικής της Basket League όπου ο Άρης θα υποδεχτεί το Λαύριο Megabolt (15:45, ΕΡΤ3). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρώντας τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, ανέβηκε στο 4-3 και μπήκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Εκείνη της λαυρεωτικής παραμένει χωρίς νίκη μετά από επτά «στροφές» Πρωταθλήματος και βρίσκεται υπό πίεση.

Ο Άρης σημείωσε τρεις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε ως γηπεδούχος επί των Παναθηναϊκού, Απόλλωνα Carna και Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό ενώ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Στις τρεις νίκες του στο «Παλέ» κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 65, τον Απόλλωνα Carna στους 57 και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό στους 65 πόντους δείχνοντας ότι εκεί «χτίζει» τις επιτυχίες του.

Το Λαύριο Megabolt βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Basket League στο 0-7. Μόνο οι δύο από αυτές σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές επί του ΠΑΟΚ Mateco (-5) και Περιστέρι bwin (-6). Οι τρεις εκτός έδρας ήττες του σημειώθηκαν με διαφορές 17 ως 37 πόντων από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Απόλλωνα Carna.

Μέσα από την 8η αγωνιστική της Basket League θα αρχίσει να γράφεται από σήμερα (4/12, 19:15, ΕΡΤ3) η ιστορία των αγώνων της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό με τον ΠΑΟΚ mateco. Οι Θεσσαλοί με ρεκόρ 1-5 βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μείνει χωρίς επιτυχία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους. Ο Δικέφαλος προέρχεται από την ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό.

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό έδωσε μόνο δύο από τα έξι παιχνίδια της στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης». Σε αυτό νίκησε τον Κολοσσό H Hotels με 59-57 και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 82-99. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της συνολικά με Περιστέρι bwin, Παναθηναϊκό και Άρη είχε παθητικό 95,33 πόντων ενώ στα τρία πρώτα με ΑΕΚ, Κολοσσό H Hotels και Απόλλωνα Carna δέχτηκε κατά μέσο όρο 71,33.

Ο ΠΑΟΚ mateco προέρχεται από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που ήταν συνολικά η τρίτη που γνώρισε μακριά από τη Θεσσαλονίκη σε σύνολο τεσσάρων αγώνων, αφού τα κατάφερε μόνο στο Λαύριο. Στις τρεις ήττες του από το Περιστέρι bwin, τον Κολοσσό H Hotels και τον Παναθηναϊκό είχε παθητικό 85, 80 και 87 πόντων αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Η Βαθμολογία: