Basket League: ΑΕΚ-Προμηθέας στο φόντο, ενδιαφέρον σε Περιστέρι και Πάτρα

Με τρεις αναμετρήσεις ξεκινά το Σάββατο (3/12) η 8η αγωνιστική της Basket League.

Basket League: ΑΕΚ-Προμηθέας στο φόντο, ενδιαφέρον σε Περιστέρι και Πάτρα

Στο Περιστέρι θα αρχίσει να γράφεται το Σάββατο (3/12, 16:00, ΕΡΤ3) η ιστορία της 8ης αγωνιστικής της Basket League. Το Περιστέρι bwin, προερχόμενο από τέσσερις διαδοχικές νίκες που είναι το τρίτο μεγαλύτερο ενεργό σερί μετά από εκείνα του Ολυμπιακού (7-0) και του Παναθηναϊκού (5-0), υποδέχεται τον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες από την πλευρά τους προέρχονται από τη νίκη επί Απόλλωνα Carna με το οποίο έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, επιβλήθηκε κατά σειρά επί του Απόλλωνα Carna εκτός, της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό εντός, του Άρη εντός και του Λαυρίου Megabolt εκτός έδρας. Το σερί των τεσσάρων νικών είναι το μεγαλύτερο που είχε στις τρεις τελευταίες σεζόν και μετά την περίοδο 2019-20 στην οποία μπήκε με πέντε σερί νίκες και έκανε ένα ακόμη σερί τεσσάρων νικών (4-25 Ιανουαρίου 2020).

Ο Ιωνικός σημείωσε και τις δύο νίκες του στο κλειστό του Πλάτωνα αλλά μακριά από αυτό μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Είναι μία από τις πέντε ομάδες που παραμένουν χωρίς επιτυχία μακριά από το γήπεδο τους. Το συνολικό εκτός έδρας σερί του Ιωνικού έφτασε στο 0-4 αφού έκλεισε με ήττα στη Λάρισα το περσινό Πρωτάθλημα ενώ το τελευταίο διπλό του ήταν εκείνο της 30ής Απριλίου επί του ΠΑΟΚ mateco (79-80).

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί το δεύτερο από τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (3/12, 17:00, ΕΡΤ Sports) για την 8η αγωνιστική της Basket League, με τον Απόλλωνα Carna να περιμένει τον Κολοσσό H Hotels. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα προέρχεται από την ήττα στη Νίκαια ενώ εκείνη του Ηλία Παπαθεοδώρου από την επικράτηση επί της ΑΕΚ.

Ο Απόλλων Carna σημείωσε και τις δύο νίκες του ως γηπεδούχος σε συνολικά τέσσερα παιχνίδια. Επιβλήθηκε της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό (78-72) και του Λαυρίου Megabolt (71-54) σε δύο νίκες που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές στην «οικονομία» του Πρωταθλήματος. Η αχαϊκή ομάδα δεν ξεπέρασε τους 78 πόντους σε κάποιο από τα επτά παιχνίδια της ως τώρα ενώ είχε παθητικό μικρότερο των 80 μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ο Κολοσσός H Hotels υποχρεώθηκε σε ήττα και στις τέσσερις εξόδου τους από τη Ρόδο. Έχασε κατά σειρά από Ιωνικό, Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στα δύο πρώτα βρέθηκε προηγούμενος με διαφορές 9-10 πόντων αλλά δεν τα κατάφερε ενώ στο τρίτο, στο ΟΑΚΑ, έχασε με 10 πόντους. Μόνο στο ΣΕΦ δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός γνωρίζοντας την ήττα με 99-64.

Με ένα παιχνίδι που έχει ξεχωριστό αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου (3/12, 19:15, ΕΡΤ3) για την 8η αγωνιστική της Basket League με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Προμηθέα. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες, αφού η «Ένωση» ηττήθηκε στη Ρόδο από τον Κολοσσό H Hotels και η ομάδα της Πάτρας εντός έδρας από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων αφού εκεί «λύγισε» την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, τον Απόλλωνα Carna και τον Ιωνικό ενώ ηττήθηκε από τον Άρη. Συνολικά είχε παθητικό κάτω των 70 πόντων στα τρία από τα επτά παιχνίδια της ενώ στις δύο περιπτώσεις στις οποίες έμεινε κάτω από τους 70 στην επίθεση, υποχρεώθηκε σε ήττα.

Για τον Προμηθέα θα αρχίσει η εποχή Χριστόπουλου μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μάκη Γιατρά. Η αχαϊκή ομάδα μπήκε στο Πρωτάθλημα με δύο νίκες αλλά ακολούθησαν τρεις ήττες από τον Κολοσσό H Hotels εκτός, τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας.