Μάντζαρης: Ένατος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανέβηκε στην ένατη θέση των κορυφαίων πασέρ της Basket League. 

Μάντζαρης: Ένατος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι μία από τις «παλιοσειρές» της Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο πριν από 13 χρόνια και «σκαρφαλώνει» διαρκώς στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της. Μέσα από τον αγώνα του Ιωνικού με τον Απόλλωνα έγινε ο ένατος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Νίκο Χατζή.

Ο διεθνής γκαρντ είχε δύο ασίστ στο ματς του κλειστού του Πλάτωνα και με αυτές έφτασε τις 927, ενώ ο Καλαματιανός γκαρντ είχε 925. Σύντομα μάλιστα, ο Μάντζαρης θα κερδίσει άλλες δύο θέσεις στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού πρωταθλήματος αφού είναι πολύ κοντά στον Νίκο Μπουντούρη (933) και τον Άγγελο Κορωνιό (975). Βάζει δε πλώρη για τις 1.000, αριθμό στον οποίο έφτασαν συνολικά έξι παίκτες στην ιστορία της Basket League.

Το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε κάτι ακόμη αξιοσημείωτο σε στατιστικό επίπεδο για τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο 32χρονος γκαρντ έκανε τάπα μετά από 62 αγώνες στην Basket League. Η τελευταία φορά που σταμάτησε σουτ αντιπάλου του ήταν στις 23 Δεκεμβρίου 2018 με τον Ολυμπιακό κόντρα στο Περιστέρι.