Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ αισθάνθηκε ξανά σημαντικός για την ομάδα του

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έκανε θραύση απέναντι στον Προμηθέα με 22 πόντους και 6/7 τρίποντα - Αναβαθμίστηκε ο ρόλος του και νιώθει ξανά σημαντικός για την ομάδα του.

Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ αισθάνθηκε ξανά σημαντικός για την ομάδα του

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Όχι τόσο αγωνιστικά, όσο κυρίως ψυχολογικά. Αισθανόταν πως ο ρόλος του έχει υποβαθμιστεί, υπήρξαν σερί ματς στα οποία έπαιζε για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν θεατής στον πάγκο. Είτε επειδή έκανε και λάθη, είτε και γιατί υπήρχαν άλλοι παίκτες που έπιαναν υψηλή απόδοση, οπότε δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για εκείνον στο παρκέ. Δεν είναι και εύκολο να παίζουν όλοι οι αθλητές, σε μία ομάδα που διαθέτει ποιότητα και βάθος στον πάγκο της.

Το θέμα, όμως, είναι πως ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, με τη μεγάλη ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι, αισθανόταν θιγμένος. Τον επηρέαζε ο μειωμένος χρόνος συμμετοχής, ενώ είναι χαρακτηριστική η εικόνα του στο Τελ Αβίβ, όταν και ήταν καθήμενος απομακρυσμένος από τους συμπαίκτες του. Παρακολούθησε όλο το δεύτερο ημίχρονο από τον πάγκο.

Στο ματς κόντρα στην Άλμπα ξεκίνησε βασικός, αλλά είχε βάλει μία πίεση στον εαυτό του για να δείξει πράγματα, με αποτέλεσμα σε μία στιγμή που βοηθούσε την ομάδα, ακολούθως της έβαλε δύσκολα, όταν και δέχτηκε τεχνική ποινή, βγάζοντας τα νεύρα του στους διαιτητές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε με τον παίκτη του, ο αθλητής ηρέμησε, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει αλλάξει και το ροτέισον το τελευταίο διάστημα. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ξεκινά τα παιχνίδια παίζοντας στο «2» αντί του Αιζάια Κάνααν, έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής και το γεγονός του τονώνει τη ψυχολογία. Κυρίως γιατί αισθάνεται και πάλι σημαντικός για την ομάδα του. Κόντρα στον Προμηθέα έδωσε ρεσιτάλ. Μέτρησε 22 πόντους, με το εντυπωσιακό 6/7 τρίποντα, έχοντας πάρει... φωτιά από την περιφέρεια.