Basket League: Στην Πάτρα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός, ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Τρεις αναμετρήσεις με σπουδαίο ενδιαφέρον ενέχει το πρόγραμμα της Basket League την Κυριακή (27/11). Το πρόγραμμα και η βαθμολογία.

Basket League: Στην Πάτρα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός, ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Προμηθέας και Ολυμπιακός θα κλείσουν το κυριακάτικο πρόγραμμα (27/11, 19:15) της 7ης αγωνιστικής της Basket League με τη μεταξύ τους συνάντηση στο «Δ.Τόφαλος». Μετά το αρχικό 2/2, η ομάδα της Πάτρας υποχρεώθηκε σε δύο διαδοχικές ήττες στη Ρόδο από τον Κολοσσό H Hotels και στην Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ mateco. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι και με το 6/6 που έχουν κάνει ως τώρα, έχουν φτάσει το συνολικό σερί τους στην Basket League στις 31 νίκες.

Ο Προμηθέας επιστρέφει στην Πάτρα για παιχνίδι Πρωταθλήματος μετά από τις 16 Οκτωβρίου όταν επιβλήθηκε του Ιωνικού με 97-84 που ήταν και το μοναδικό που έδωσε ως τώρα ως γηπεδούχος. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά πάντως σημείωσε 90+ πόντους στα τρία από τα τέσσερα, ως τώρα, παιχνίδια της για το Πρωτάθλημα.

Το 6-0 ήρθε για τον Ολυμπιακό με διαφορές από 17 (83-66 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη) μέχρι 37 (98-61 το Λαύριο Megabolt στο ΣΕΦ) πόντων. Σε αυτά τα ματς δεν έμεινε κάτω από τους 83 (με τον Άρη) και δεν δέχτηκε περισσότερους από 81 πόντους (από τον Ιωνικό).

Στο ΟΑΚΑ (15:45, ΕΡΤ3) θα ανοίξει το πρόγραμμα της ημέρας με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ mateco. Οι «πράσινοι» μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες μετά από την ήττα τους στην πρεμιέρα από τον Άρη ενώ οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την επιτυχία τους επί του Προμηθέα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 ως τώρα ως γηπεδούχος, κρατώντας το Λαύριο Megabolt στους 70 και τον Κολοσσό H Hotels στους 67 πόντους. Το συνολικό εντός έδρας σερί του στην κανονική περίοδο με παθητικό 70 ή λιγότερων πόντων έτσι, έφτασε τους οχτώ αγώνες. Η τελευταία φορά που δέχτηκε περισσότερο σε αυτή τη φάση του Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, ήταν στις 30 Ιανουαρίου όταν ο Άρης σημείωσε 83 (103-83).

Ο ΠΑΟΚ mateco μετράει μία νίκη στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του αφού νίκησε στο Λαύριο και έχασε στο Περιστέρι και τη Ρόδο. Στα ματς στα οποία ηττήθηκε είχε παθητικό 80+ πόντων (85 σημείωσε το Περιστέρι bwin και 80 ο Κολοσσός H Hotels) ενώ στο Λαύριο είχε κρατήσει την τοπική ομάδα στους 70.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Basket League θα είναι αυτό που θα γίνει αύριο (27/11, 17:00) στο κλειστό της Νίκαιας όπου ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Carna. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους και μετά την επικράτηση τους επί του Κολοσσού H Hotels στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και τις δύο νίκες τους στην Πάτρα επί ομάδων που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό και του Λαυρίου Megabolt.

Ο Ιωνικός έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές από την αρχή της περιόδου και το βασικότερο πρόβλημα της, φαίνεται να είναι η άμυνα. Οι Νικαιώτες έχουν το μεγαλύτερο παθητικό μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας καθώς δέχονται κατά μέσο όρο 91,33 πόντων, σχεδόν έξι περισσότερο από τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, εκείνη του Λαυρίου Megabolt (85,16).

Ο Απόλλων Carna θα παίξει για τρίτη φορά εκτός έδρας στο φετινό Πρωτάθλημα. Έχασε στα δύο πρώτα παιχνίδια του μακριά από την Πάτρα, με διαφορές 15 και 13 πόντων στα ματς με την ΑΕΚ και τον Άρη αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρει να φτάσει τους 70 πόντους στην επίθεση. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα άλλωστε δεν ξεπέρασε σε κανένα από τα έξι παιχνίδια της, τους 78 πόντους. Έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, σκοράροντας κατά μέσο όρο 67,66 πόντους επίδοση μεγαλύτερη μόνο από εκείνη του Λαυρίου Megabolt (67).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Η βαθμολογία στην Basket League: