Καστρίτης: «Οι λεπτομέρειες έκριναν το νικητή»

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα την ομάδα του, ενώ στάθηκε και στην εντυπωσιακή απόδοση του Βασίλη Τολιόπουλου

Καστρίτης: «Οι λεπτομέρειες έκριναν το νικητή»

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης, στάθηκε στα μικρά πράγματα που έκριναν το νικητή της αναμέτρησης και δήλωσε:

«Μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τον κόσμο να το παρακολουθήσει. Ίσως ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ και τις δυο ομάδες. Οι λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή, όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη τους, καλή συνέχεια στις υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα, αλλά και στο Champions League, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στου παίκτες μας που έκαναν μία υπέρβαση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Το λέμε εμείς που ξέρουμε πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνουν, κάθε ημέρα. Ξέρουμε πόσο μεγάλη προσπάθεια καταθέτουν και πόσο πολύ πονάνε αυτή την ομάδα και προσπαθούνε για τη νίκη σε κάθε κατοχή. Πραγματικά είμαστε περήφανοι.

Δεν επιβραβευτήκαμε με μία νίκη. Σημαίνει ότι κάτι κάναμε λάθος. Λίπασμα για εμάς, τροφή για σκέψη, βελτιωνόμαστε και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ευκαιρία που θα έχουμε για μια μεγάλη νίκη σαν αυτή. Τώρα κοιτάμε τον αγώνα με την Καρδίτσα, που πρέπει να κερδίσουμε και θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Για την τελευταία φάση στην άμυνα εξήγησε: «Ήταν να παίξουμε αλλαγές σε όλα τα σκριν, υπήρχαν διάφορα σενάρια. Εάν η μπάλα πήγαινε σε συγκεκριμένους παίκτες να κάνουμε φάουλ, δεν πήγε η μπάλα σε κάποιους από αυτούς. Οπότε επιλέξαμε να παίξουμε καθαρή άμυνα.

Ήταν ένα ανοιχτό λέι απ που χάθηκε, αλλά από κει και πέρα το χειρότερο για μας ήταν το πολύ εύκολο φόλοου καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ. Είναι κρίμα να κριθεί η μεγάλη προσπάθεια μας με ένα τόσο εύκολο καλάθι. Μαθαίνουμε, προχωράμε και την επόμενη φορά θέλουμε να είμαστε έτοιμοι. Τα παιδιά αυτά δικαιούνται μεγάλες νίκες».

Για την εμφάνιση του Βασίλη Τολιόπουλου, ο προπονητής του Άρη, είπε: «Οι 38 πόντοι είναι πάρα πολλοί. Σκόραρε αρκετά και με τον Απόλλωνα. Έχει επιθετικό ένστικτο και αν βρει ρυθμό μπορεί να κάνει αυτό που έκανε και με τον Απόλλωνα η αυτό που έκανε σήμερα.

Χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας, ο Χάγκινς μας έδινε 10 ασίστ ανά παιχνίδι. Αλλά το θετικό είναι πως δεν στηριζόμαστε σε έναν παίκτη μόνο, σε κάθε παιχνίδι κάποιος βγαίνει μπροστά. Ο τρόπος που έχουμε χτίσει την ομάδα μας είναι να μην εξαρτόμαστε από έναν παίκτη μόνο».