Πρέλεβιτς: «Έχω κάνει τον κύκλο μου στον ΠΑΟΚ»

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και όχι μόνο μίλησε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Πρέλεβιτς: «Έχω κάνει τον κύκλο μου στον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων και τη Ρούλα Αβραμίδου ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο πρώην αγωνιστικός και διοικητικός ηγέτης του «Δικεφάλου του Βορρά» απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε κάποιο πόστο στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αν και όπως τόνισε δανειζόμενος φράση του αγαπημένου του Τζέιμς Μποντ «ποτέ μη λες ποτέ ξανά».

Επιπλέον αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τωρινή διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον Θανάση Χατζόπουλο, ενώ εξέφρασε την ανάγκη οι ομάδες να βγάζουν τα δικά τους έξοδα και να λειτουργούν ως εταιρίες.

Δείτε μέρος των δηλώσεών του:

Για τις ομάδες ως εταιρίες: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει στον ΠΑΟΚ ένας άνθρωπος που ασχολείται, έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτός ο στόχος. Κάποια στιγμή, όσο και να βάζει συνέχεια χρήματα, θα κουραστεί. Οι ομάδες, όπως το λέγαμε και εμείς παλιότερα, πρέπει να αυτοσυντηρούνται. Για να μπορεί να αυτοσυντηρείται, όμως, μια ομάδα, πρέπει να την οργανώσεις εκτός του αγωνιστικού χώρου. Εταιρείες είναι οι ομάδες. Παρόλο που έχουν περάσει δεκαετίες, δεν το έχουμε καταλάβει ή μάλλον δε θέλουμε να το καταλάβουμε. Χρειάζεται πλάνο, οργάνωση και χρόνος, γιατί εμείς έχουμε και τη νοοτροπία του "αύριο θέλω να κερδίσω". Δε γίνεται έτσι το πράγμα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι στα πλάνα μου να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, νομίζω πως έχω κάνει τον κύκλο μου. Αυτήν τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καν! Βέβαια, αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Τζέιμς Μποντ και πάντα το λέω "Never say never again" (ποτέ μη λες ποτέ ξανά). Πέρα από τις εκτός του αθλητισμού ασχολίες μου, έχω άλλα πράγματα -αυτήν τη στιγμή- στο μυαλό μου».

Για τον Θανάση Χατζόπουλο: «Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με τον Θανάση, ήμασταν φίλοι στη διάρκεια της δικής μου προεδρίας, μιλάμε και τώρα. Σέβομαι πάρα πολύ αυτό που κάνει, επειδή το έχω περάσει ξέρω πόσο ζόρικο είναι. Δεν είναι εύκολη δουλειά να είσαι πρόεδρος μιας ομάδας. Καταρχάς, είναι επαγγελματική δουλειά, κάτι που δεν καταλαβαίνουμε εδώ. Είναι δουλειά. Δεν μπορείς να την κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και το βασικότερο, δεν μπορείς να την κάνεις χωρίς χρήματα. Οι ομάδες είναι επαγγελματική δουλειά, ο γενικός διευθυντής της ομάδας είναι επαγγελματίας και πρέπει να πληρώνεται, για το χρόνο που διαθέτει, για να δημιουργεί. Αυτές οι θέσεις είναι επαγγελματικές»