Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ μπήκε στην 20άδα τριπόντων και αμυντικών ριμπάουντ

Ιστορία έγραψε ο Σάσα Βεζένκοφ στο νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην έδρα του Ιωνικού.

Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ μπήκε στην 20άδα τριπόντων και αμυντικών ριμπάουντ

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Ιωνικού, πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική εμφάνιση του στη φετινή Basket League αφού είχε 32 ranking έναντι του 23 της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα. Μέσα από αυτήν την εμφάνιση, ο MVP του περσινού πρωταθλήματος μπήκε στην 20άδα των λιστών τόσο των εύστοχων τριπόντων όσο και των αμυντικών ριμπάουντ του Ολυμπιακού στην Basket League.

Πιο συγκεκριμένα ο Βεζένκοφ με τα δύο εύστοχα τρίποντα του έγινε ο 20ός της «ερυθρόλευκης» λίστας αφού έφτασε τα 82 και ξεπέρασε τους Έντι Τζόνσον και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους που είχαν από 80.

Με τα έξι αμυντικά του ριμπάουντ έγινε ο 20ός και σε αυτή τη λίστα αφού έφτασε τα 268 και άφησε πίσω του τον Ντίνο Ράτζα που είχε 263 στη σεζόν 2000-01.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σημείωσε την πρώτη… αψεγάδιαστη εντός πεδιάς, 20άρα της φετινής Basket League αφού έφτασε στους 24 με 6/6 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Κάτι αντίστοιχο έγινε στην περσινή σεζόν συνολικά δύο φορές από τον Στέλιο Πουλιανίτη στο παιχνίδι του Άρη με τον Προμηθέα (25π, 3/3δ, 5/5τρ.) και τον Ουσμάν Κρουμπάλι με τη Λάρισα κόντρα στον Άρη (20π, 5/5δ, 2/2τρ.).

Τα 6/6 δίποντα του αποτελούν νέο ρεκόρ περιόδου αφού πριν τον αγώνα της Νίκαιας, κορυφαία επίδοση ήταν τα 5/5 δίποντα που είχαν από μία φορά οι Παπαγιάννης (1η), Αρσενόπουλος (2η), Χόκινς (2η) και Ρένφρο (3η αγωνιστική).

Ο Βεζένκοφ σημείωσε μία από τις τρεις επιδόσεις 20+ πόντων με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα -το ίδιο έκανε το Σάββατο ο Βασίλης Τολιόπουλος στη νίκη του Άρη επί του Απόλλωνα (23π, 4/4δ.) και χθες ο Μάρκους Ντένμον στη νίκη του Περιστερίου επί της Καρδίτσας (29π, 4/4δ.)- και ο τρίτος που έφτασε σε 20+ πόντους με απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα –είχαν προηγηθεί ο Κώστας Σλούκας στη 2η με 23 και 5/5 και ο Άντονι Κάουαν στην 1η με 20 και 3/3.