Σπανούλης: «Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς θα είναι περήφανοι»

Για το ρόλο του ως προπονητής, το Περιστέρι, τους Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε o Βασίλης Σπανούλης.

Σπανούλης: «Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς θα είναι περήφανοι»

Ο νέος τεχνικός του Περιστερίου παραχώρησε συνέντευξη στο ξένο δίκτυο «basketnews.com» όπου μίλησε... για όλους και για όλα.

Ο «Kill Bill» αναφέρθηκε στους μέντορές του, Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς, τους νέους του στόχους με το Περιστέρι, ενώ μίλησε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Ευρωπαίους NBAers.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς: «Πιστεύω ότι θα ήταν περήφανοι και θα τους άρεσε αυτό που κάνω. Αγαπώ πολύ το παιχνίδι. Είμαι παθιασμένος. Αυτό ήταν σημαντικό και για τους δύο, εντός και εκτός παρκέ. Σημαντικό να δώσω κίνητρο στη νέα γενιά. Χρειάζεται υπομονή για να πετύχεις. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για την επιτυχία. Απαιτεί χρόνο, πολλές ώρες δουλειάς στο παρκέ, στο βίντεο, στις συζητήσεις με τους παίκτες. Χρειάζεται υπομονή και πνευματική ετοιμότητα για να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Θέλει γερό στομάχι».

Για τις ομιλίες του στους παίκτες του: «Κίνητρο. Η ευλογία ότι παίζουμε μπάσκετ. Να θυσιάσουμε τον εαυτό μας για την ομάδα και ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει. Ο πρώτος κανόνας είναι να είσαι αφοσιωμένος στο μπάσκετ και συγκεντρωμένος σε αυτό, να έχεις πάντα όρεξη για να βελτιωθείς. Επίσης πρέπει να ξέρεις να χάνεις, είναι μέρος της ζωής μας».

Για το αν θα ήθελε κάποιον παίκτη από την Euroleague: «Θα ήθελα τόσους πολλούς παίκτες από την Euroleague. Όμως είμαι χαρούμενους με τους παίκτες μου. Τώρα, αυτοί οι παίκτες είναι οι καλύτεροι για μένα. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους, να τους εμπιστευτούμε και να τους βελτιώσουμε».

Για το πλάνο του Περιστερίου: «Η ιδέα είναι να έχουμε ένα μείγμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες, με διαφορετικό τέμπο. Παίκτες που μπορούν να τρέξουν ή να παίξουν πιο οργανωμένα. Το βασικό για μένα είναι ο χαρακτήρας των παικτών. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλούς χαρακτήρες. Το κλίμα στα αποδυτήρια παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο σε μία ομάδα. Μετά ακολουθεί η όρεξη για δουλειά και στο τέλος βλέπουμε το ταλέντο».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Ευρωπαίους NBAers: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Γιάννη. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ μαζί με τον Λούκα και τον Γιόκιτς. Περήφανοι που οι Ευρωπαίοι παίκτες καθοδηγούν τις ομάδες τους και ίσως αυτό δημιουργήσει μία γέφυρα και για τους Ευρωπαίους προπονητές».