Μιχάλης Στεφάνου στο «ΦΩΣ»: «Πιστεύω ότι δεν θα φύγει ο Βεζένκοφ το καλοκαίρι»

Αποκαλυπτικός ο Μιχάλης Στεφάνου στο «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου.

Μιχάλης Στεφάνου στο «ΦΩΣ»: «Πιστεύω ότι δεν θα φύγει ο Βεζένκοφ το καλοκαίρι»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Μιχάλης Στεφάνου είναι μπασκετικός δημοσιογράφος που ακολουθεί 15 χρόνια τον Ολυμπιακό, ζει μόνιμα στη Βαρκελώνη, ήταν στα γήπεδα και στις τρεις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Προσωπικός φίλος του Βεζένκοφ και άλλων στην μπασκετική οικογένεια. Υπεύθυνος του Superbasket.gr. Μου έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη. Όταν του το πρότεινα, μου απάντησε «πολύ ευχαρίστως να φιλοξενηθώ στην εφημερίδα που μας μεγάλωσε».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 26/10/2022

Ωραίες οι φωτογραφίες που σου ζήτησα.

Αυτή με τον Παπανικολάου είναι σημαδιακή για εμένα. Διότι ήρθαμε μαζί στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2013. Είχε πάρει τις δύο Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό, τον γνώριζα, μετακόμισα στη Βαρκελώνη και αυτός ήρθε στην Μπαρτσελόνα. Μου έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Είναι στο «Παλάου» έξω από τα αποδυτήρια. Ήταν κλειδί για εμένα ο Παπανικολάου, ώστε να γνωρίσω παίκτες και προπονητές της Μπαρτσελόνα, κυκλοφορούσα στα αποδυτήρια, μου έδωσε πρόσβαση στον οργανισμό. Και συνεχίστηκε αυτό με μία... ελληνοποίηση της Μπαρτσελόνα, καθώς ήρθαν σε αυτήν ο Περπέρογλου, ο Ντόρσεϊ, ο Μπαρτζώκας, ο Βεζένκοφ, ο Καλάθης! Είχα πάντα εδώ κάποιον που γνώριζα.

Πες μου τώρα για τις φωτογραφίες με τον Βεζένκοφ.

Η μία είναι στη Σαγράδα Φαμίλια, τον περίφημο ναό. Η άλλη είναι με το σήμα του Ολυμπιακού πάνω από το κεφάλι μας. Με τον Βεζένκοφ ήρθαμε κοντά όταν ζούσε εδώ στη Βαρκελώνη, ερχόταν στο σπίτι μου και έτρωγε αρκετές φορές.

Έλα ρε.

Ναι, γιατί μαγειρεύω ωραία, του είχε λείψει το ελληνικό φαγητό. Όποτε μπορούσε ερχόταν. Του έλεγα ότι ταιριάζει να έρθει στον Ολυμπιακό! Και στον Ολυμπιακό έλεγα το ίδιο. Εκτός από ελληνικό διαβατήριο και πολύ ταλέντο, έλεγα στην ομάδα πόσο καλό χαρακτήρα έχει αυτό το παιδί, ότι είναι πολύ εργατικός και ότι είχε μεγάλο κίνητρο γιατί τον τελευταίο χρόνο είχε παίξει ελάχιστα στην Μπαρτσελόνα με τις αλλαγές προπονητών που δεν τον ευνόησαν. Έλεγα σε εκείνον ότι στον Ολυμπιακό πρέπει να πάει, θα απογειωθεί εκεί η καριέρα του. Είναι ένα παιδί που ζει για το μπάσκετ, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει συνεχώς μπάσκετ, σε αντίθεση με άλλους παίκτες που θέλουν να ξεφύγουν και είναι κατανοητό αυτό.

Εκεί, με το σήμα του Ολυμπιακού, πού είστε;

Έχουμε πάει μία Τρίτη βράδυ να δούμε Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη και έχουμε κάτσει να φάμε σε ένα sports bar. Σε κάθε τραπέζι έχει από πάνω σήματα ομάδων και εντελώς τυχαία -πίστεψέ το- καθόμαστε σε τραπέζι που έχει από πάνω το σήμα του Ολυμπιακού. Του λέω «έλα να σε βγάλω μια φωτογραφία και θα δεις ότι θα είναι προφητικό αυτό». Δεν υπήρχε τίποτα τότε μεταξύ Βεζένκοφ και Ολυμπιακού. Και πράγματι λίγους μήνες μετά υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Με την πορεία που όλοι ξέρουμε, έχει γίνει ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα. Η φωτογραφία με τον Σπανούλη στα αποδυτήρια είναι μετά τον νικηφόρο ημιτελικό στο φάιναλ φορ στο Λονδίνο.

Πόσα χρόνια ζεις μόνιμα στη Βαρκελώνη;

9,5 χρόνια.

Παντρεμένος;

Ναι.

Με Ελληνίδα;

Ναι.

Παιδιά;

Έχω έναν γιο, τον Αλέξη.

Ηλικία;

6 χρόνων.

Πώς και γιατί βρέθηκες εκεί;

Επειδή η γυναίκα μου είχε διδακτορικό στην Πληροφορική, ήταν δύσκολο για το βιογραφικό της και το επίπεδό της να βρει κάτι καλό στην Ελλάδα τότε. Καθίσαμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε που να εξυπηρετεί και τους δύο. Είχε κλείσει η εφημερίδα «Φίλαθλος», ήμουν σε σάιτ, αλλά δεν με δέσμευε κάτι, έβλεπα τον τεχνολογικό καλπασμό που ερχόταν και αντιλαμβανόμουν ότι η δουλειά θα μπορεί να γίνεται από παντού. Αποφασίσαμε να πάμε στη Βαρκελώνη που είναι παγκόσμιο τεχνολογικό κέντρο και ταυτόχρονα παγκόσμιο αθλητικό κέντρο. Ταίριαζε και στους δύο. Δέχτηκε η γυναίκα μου μία πρόταση από τη Yahoo στη Βαρκελώνη και ήρθαμε εδώ. Ήδη έχουν περάσει 9,5 χρόνια, κάναμε και παιδί εδώ.

Το παιδί σε τι σχολείο πάει;

Τρίγλωσσο! Κάνουν ισπανικά, καταλανικά και αγγλικά. Τα παιδιά πάνε στο σχολείο από το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Έχει πισίνα, κάνουν καράτε και μπάσκετ, είναι πλήρους απασχόλησης.

Μιλάει και ελληνικά ο γιος;

Ναι, κάνει μαθήματα στην ελληνική κοινότητα της Βαρκελώνης που είναι πολύ ενεργή εδώ, έχει δύο δασκάλους από το υπουργείο. Κάθε Σάββατο. Του μιλάμε, άλλωστε, ελληνικά στο σπίτι και εγώ και η γυναίκα μου, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Όταν πήγατε στη Βαρκελώνη, ξέρατε ισπανικά εσύ ή η γυναίκα σου;

Όχι, εδώ τα μάθαμε, με μαθήματα και με την καθημερινή τριβή.

Μπορείς εκεί να ζήσεις μόνο με αγγλικά;

Ναι, επειδή είναι τουριστική πόλη. Παλιά υπήρχε πρόβλημα, δεν μιλούσαν.

Τα ενοίκια πολύ υψηλά; Εσύ πόσο πληρώνεις; Στο κέντρο μένεις;

Κοντά στο κέντρο. Δεν μπορείς να βρεις διαμέρισμα με κάτω από 1.000 ευρώ.

Ζουν και πολλοί ξένοι εκεί, ε;

Ναι, ειδικά από τη Νότια Αμερική λόγω κοινής γλώσσας. Αλλά και Ευρωπαίοι. Και φοιτητές που συγκατοικούν για να μοιράζονται το ενοίκιο. Είναι ωραία πόλη, με μεγάλη ακτογραμμή, προσεγμένη, καθαρή, με φοβερή αρχιτεκτονική. Πολύ ωραία στημένη. Μεγάλα πεζοδρόμια, άνετη πρόσβαση σε ΑμεΑ και σε καρότσια για μωρά. Ανεκτική πόλη στη διαφορετικότητα.

Πάμε στον Ολυμπιακό. Ήσουν και στα τρία ματς;

Ήμουν στο γήπεδο και στις τρεις νίκες του Ολυμπιακού στην Ισπανία.

Είναι κάτι συνηθισμένο αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός;

Καθόλου. Είναι πολύ σπάνιο να έρθει μία ξένη ομάδα εδώ και μέσα σε λίγες μέρες να νικήσει και τις τρεις ισπανικές ομάδες. Και μιλάμε για ομάδες -όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα- με μεγάλα μπάτζετ, φαβορί για να φτάσουν στο φάιναλ φορ.

Πώς πήγες στα γήπεδα;

Στη Μαδρίτη πήγα και ήρθα με το τρένο που κάνει τρεις ώρες για να φτάσει εκεί. Στη Βιτόρια πήγα με το τσάρτερ του Ολυμπιακού και γύρισα με το τρένο που κάνει 5,5 ώρες.

Αυτήν την… παλαβή οπαδό της Μπασκόνια, που συνεχώς τσιρίζει και μας σπάει τα νεύρα μέσα από την τηλεόραση, τη γνωρίζεις προσωπικά;

Ναι, έχω βγάλει και φωτογραφίες μαζί της. Κάθεται ακριβώς πίσω από τους σπορτκάστερ και γι' αυτό την ακούτε τόσο έντονα. Αυτή το αντιμετωπίζει με χιούμορ, δεν είναι κακιά. Λέει ότι είμαστε αντίπαλοι 40 λεπτά, μετά πάει και βγάζει φωτογραφίες με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Γενικά οι Ισπανοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να νικήσει η ομάδα τους την ώρα του ματς, αλλά σε κόσμια πλαίσια. Πριν και μετά το ματς σέβονται τον αντίπαλο, τον θαυμάζουν, αγαπούν το άθλημα.

Πώς λέγεται αυτή η οπαδός;

Ζουρίνιε.

Θέλω να τη βρω.

Δεν θέλει να μιλάει, θα προσπαθήσω. Είναι ένας άνθρωπος με το χαμόγελο. Μεταμορφώνεται την ώρα του ματς!

Τι φωνάζει;

Διαμαρτύρεται στους διαιτητές! Θεωρεί ότι συνεχώς αδικούν την ομάδα της. Διαμαρτύρεται και στους αντιπάλους όταν αυτοί διαμαρτύρονται στους διαιτητές! Πλέον δεν κάθομαι κοντά της, δεν μπορώ (γελάει). Πάω, τη χαιρετάω και πάω αλλού να κάτσω.

Σου σπάει τα νεύρα, ε;

Δεν μπορείς να δεις παιχνίδι αν κάθεσαι κοντά της (γελάει).

Τι αντίκτυπο είχαν οι τρεις νίκες του Ολυμπιακού στην Ισπανία; Τι έγραψαν εκεί οι δημοσιογράφοι;

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός χαίρει μεγάλου σεβασμού στην Ισπανία ως οργανισμός. Είναι διαχρονική αξία, έχει προσφέρει πολύ δυνατές στιγμές. Θυμάμαι δημοσιογράφος της «Μundo Deportivo», που είναι καταλανική εφημερίδα, μου έλεγε ότι είχαν στήσει εξέδρα οι δημοσιογράφοι της το 2013 που κέρδισε ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ και φώναζαν συνέχεια υπέρ του Ολυμπιακού! Πάντα όποτε έρχεται ο Ολυμπιακός στην Ισπανία πάνε οπαδοί ισπανικών ομάδων στο ξενοδοχείο, ζητάνε αυτόγραφα από παίκτες, φωτογραφίες. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην άνοδο του brand name του Ολυμπιακού. Η ακαδημία της Μπανταλόνα εδώ έχει φτιάξει ειδική άσκηση με το στυλ που σούταρε ο Πρίντεζης!

Έχει φιλάθλους αυτή η... καταραμένη Μπανταλόνα;

Ναι, είναι μεγάλος μπασκετικός οργανισμός. Μόνο μπάσκετ, με πολύ μεγάλες ακαδημίες. Στην Ισπανία υπάρχει τοπικισμός ακόμα και μέσα στην ίδια πόλη, η κάθε γειτονιά, η κάθε περιοχή. Το ισπανικό μπάσκετ που έφτασε στην κορυφή χρωστάει πολλά στο καταλανικό. Η καταλανική ομοσπονδία έχει ιδρυθεί πριν από την ισπανική! Τέσσερις καταλανικές ομάδες παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ονόμασέ τις.

Μπαρτσελόνα, Μπανταλόνα, Μανρέσα, Τζιρόνα.

Τι λένε λοιπόν τώρα οι Ισπανοί δημοσιογράφοι;

Ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρωλίγκα! Σπουδαία σχόλια για τον Βεζένκοφ που τους ενδιαφέρει διότι ήταν τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα και απορούν πώς χάθηκε για τους «μπλαουγκράνα» ένας τεράστιος παίκτης. Επίσης, για τον Μπαρτζώκα λένε που ήταν έναν χρόνο στην Μπαρτσελόνα και έπεσε σε μία μεταβατική περίοδο και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να δείξει τη δουλειά του.

Πώς εξηγείται που η Ισπανία πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ;

Έχουν έντονα ως λαός την αθλητική κουλτούρα, όχι μόνο οι ομάδες αλλά και οι πολίτες. Δύσκολα να βρεις κόσμο εδώ που δεν κάνει κάτι σχετικό με τον αθλητισμό. Στις ομάδες μαθαίνουν να παίζουν για τη νίκη από πολύ μικρή ηλικία.

Τι ξεχωρίζει τον Ολυμπιακό ως οργανισμό;

Εδώ είναι το θέμα. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει κάτι κοινό με τα ισπανικά κλαμπ. Λόγω των Αγγελόπουλων, ο οργανισμός ασχολείται με την ουσία. Στην Ισπανία δεν ασχολείται ο κόσμος ποιοι παράγοντες κάνουν κουμάντο στις μπασκετικές ομάδες. Οι Αγγελόπουλοι δεν είναι άνθρωποι που ασχολούνται με την επικοινωνία, να ψάχνουν την προβολή και να τη χρησιμοποιούν για προσωπικό τους όφελος ή για πολιτικό όφελος ή επιχειρηματικό όφελος. Ούτε έχουν λογαριασμούς να κάνουν πολιτική μέσω των σόσιαλ.

Μπράβο, Μιχάλη.

Δεν ελέγχουν ΜΜΕ, δεν θέλουν να ελέγχουν δημοσιογράφους.

Δεν τραμπουκίζουν δημοσιογράφους. Τους έχουμε κάνει κριτική, ποτέ δεν με ενόχλησαν.

Δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι. Ασχολούνται με την ομάδα τους πώς θα τη βελτιώνουν και πώς θα τη στελεχώνουν με ανθρώπους που ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία. Αυτή η σταθερότητα και η αφοσίωση όλων στον οργανισμό έχει τα αποτελέσματα που βλέπουμε. Έναν προπονητή σταθερό, έναν κορμό σταθερό, μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, χωρίς πολλά λόγια και επικοινωνιακά τρικ. Η ομάδα κερδίζει τον κόσμο με το έργο της. Οι Ολυμπιακοί καμαρώνουν. Έχει και το ελληνικό στοιχείο. Οι Ολυμπιακοί ταυτίζονται με αυτήν την ομάδα.

Είναι μια δικαίωση, διότι στην Ελλάδα το στοιχείο της ηθικής και της καλοσύνης θεωρείται αδυναμία.

Προφανώς και είναι δικαίωση. Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν να μείνουν έξω από την τοξικότητα - και είχαν να αντιμετωπίσουν πολλή τοξικότητα... Πήραν την ευθύνη όλων των αποφάσεων, σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Και προσωπικές δύσκολες στιγμές.

Οικογενειακές δύσκολες στιγμές με ανοιχτά θέματα σοβαρά... Δεν έχασαν όμως το όραμά τους για τον Ολυμπιακό. Θέλουν να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες, δεν ασχολούνται να περνάνε «γραμμή», τι έγραψε ο ένας, τι έγραψε ο άλλος. Ασχολούνται με την ουσία, πώς θα είναι η ομάδα αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού. Και διόρθωσαν μία κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ που έμοιαζε με καθεστώς. Έβλεπαν την ομάδα τους να παίζει στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, αλλά στην Ελλάδα να μην μπορεί να πάρει ούτε Κύπελλο...

Πες μου δύσκολες στιγμές που πέρασες με τον Παναθηναϊκό.

Επειδή έπαιρνα θέση σε όλη αυτήν την κατάσταση, είχα δεχτεί ενοχλήσεις...

Θα πεις ονόματα;

Δεν χρειάζεται. Το κλίμα ήταν πολύ τοξικό. Μάλιστα, μια φορά ένας άνθρωπος του Παναθηναϊκού με βρήκε στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα και μου είπε ότι δεν πρέπει να έρχομαι στα ματς Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός και ότι έπρεπε να μου κόψει τη διαπίστευση, ενώ έπαιρνα τη διαπίστευση από την Μπαρτσελόνα! Έκανα ραδιοφωνικές μεταδόσεις των ισπανικών ομάδων και απέναντι στον Ολυμπιακό και απέναντι στον Παναθηναϊκό, δίκαια, χωρίς παράπονα από τον κόσμο.

Πώς βελτιώνονται τόσο πολύ οι παίκτες στον Ολυμπιακό; Δεν είναι μόνο ο Βεζένκοφ.

Πράγματι, έχουμε δει πολλούς παίκτες κατά καιρούς να βελτιώνονται θεαματικά στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει ένα κορυφαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους αθλητές του. Στο πώς τους γυμνάζει, πώς τους προπονεί, πώς διατρέφονται, στο πότε είναι η καλύτερη ώρα να προπονηθούν, πότε είναι η καλύτερη ώρα να ταξιδέψουν. Είναι μια διαδικασία μελετημένη σε βάθος από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά τους. Και επειδή οι παίκτες μιλάνε μεταξύ τους, θα δεις τα επόμενα χρόνια να έρχονται κι άλλοι πολύ καλοί παίκτες στον Ολυμπιακό!

Δηλαδή;

Οι συνθήκες στον Ολυμπιακό είναι ιδανικές. Είναι και τακτοποιημένα τα οικονομικά πλέον... Βελτιώνει τους παίκτες ως αθλητικός οργανισμός, μιλάνε οι παίκτες μεταξύ τους και μαθαίνονται αυτά. Οι παίκτες επιλέγουν πλέον τον Ολυμπιακό. Είμαι σε θέση να το ξέρω αυτό. Είδατε τον Ουόκαπ, τον Φαλ πώς ήρθαν, ενώ είχαν κι άλλες προτάσεις, τον Πίτερς, τον Μπολομπόι, παίκτες έμπειροι.

Πότε ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος να χαθεί ο Βεζένκοφ από τον Ολυμπιακό;

Φέτος το καλοκαίρι. Τις προηγούμενες φορές τα είχαν βρει σχετικά εύκολα. Διότι ο Βεζένκοφ βρήκε στον Ολυμπιακό τον χώρο και τον χρόνο, ειδικά με τον Μπαρτζώκα. Με τον Μπλατ δυσκολεύτηκε... Και ο Ολυμπιακός είχε δει από νωρίς ότι στο πρόσωπο του Βεζένκοφ θα έβρισκε έναν μελλοντικό ηγέτη, ένα παιδί που του φωνάζουν για να σταματήσει την προπόνηση! Τεράστια κίνηση για τη μετάβαση ύστερα από την εποχή του Σπανούλη και του Πρίντεζη ήταν και η μεταγραφή του Σλούκα.

Πες μου για τη σχέση Μπαρτζώκα με Σπανούλη.

Τίποτα προσωπικό - και ας λένε διάφοροι. Στα χρόνια του Σπανούλη ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα προσωποκεντρική. Γιατί υπήρχε ένας παίκτης σπάνιος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που τον καθοδηγούσε. Το μπάσκετ του Μπαρτζώκα όμως είναι διαφορετικό. Πιστεύει στην ομαδικότητα, δεν θεωρεί ότι ένας παίκτης μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα μόνος του, ειδικά στην τωρινή Ευρωλίγκα με τα πάρα πολλά ματς. Ο Μπαρτζώκας είναι ένας άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, δεν συμπεριφέρεται δικτατορικά όπως η παλιά σχολή προπονητών, έτσι θέλει και στην ομάδα του να παίζουν αυτοί που αξίζουν. Και δεν θέλει το «εγώ» πάνω από το «εμείς», θέλει ένα μπάσκετ που βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα και στην άμυνα και στην επίθεση.

Θα φύγει ο Βεζένκοφ το επόμενο καλοκαίρι;

Εγώ πιστεύω ότι θα μείνει! Υπάρχει κοινή διάθεση και είναι πιθανό να βρεθεί τρόπος να μείνει. Παρότι η αξία του πλέον και το εκτόπισμά του αρχίζουν να ξεφεύγουν... Η εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα σε Βεζένκοφ και Ολυμπιακό, η οικογενειακή σχέση που έχει δημιουργηθεί είναι σύμμαχος. Μπορεί πολύς κόσμος να πιστεύει ότι είναι η τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό, όμως καλό είναι να μη βιάζονται... Βέβαια, όταν μιλάμε για ΝΒΑ, μπορεί να έρθει μία πρόταση που δεν αντιμετωπίζεται από καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Έχουμε δει και την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ να χάνουν έτσι παίκτες.

Ο Μπαρτζώκας είπε ότι η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Συμφωνώ 100%, αν δεις έως τώρα το καράβι το πηγαίνουν οι παλιοί! Ο Βεζένκοφ, ο Σλούκας, ο Ουόκαπ, ο Φαλ, ο Λαρεντζάκης. Οι καινούργιοι δεν έχουν μπει ακόμα στο νόημα. Κι αυτό δείχνει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του Ολυμπιακού. Παίκτες Ευρωλίγκας έρχονται στον Ολυμπιακό και δυσκολεύονται να ακολουθήσουν. Ο χρόνος όμως κυλάει υπέρ τους και υπέρ της ομάδας. Είναι παίκτες γνωστοί, δεν είναι στοιχήματα.

Κάνααν; Θα του δώσουν χρόνο;

Είναι καλό το ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει, έχει την άνεση να του δώσει χρόνο. Θα ήταν διαφορετικό αν είχε τρεις ήττες στην Ισπανία... Προφανώς ο Κάνααν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αλλά μαθαίνω ότι είναι ευαίσθητος άνθρωπος, είναι προβληματισμένος, τσατίζεται, δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του. Δεν είναι σαν τον Ντόρσεϊ να πάρει προσπάθειες απλώς για να τις πάρει. Σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα από αυτά που δίνει ως τώρα.

Το θεωρώ πολύ κρίσιμο το αν θα ανέβει. Είναι μετρημένο το ροτέισον στην περιφέρεια.

Πράγματι, είναι κρίσιμο να ανέβει αυτός ο παίκτης. Και πέρσι ο Φαλ και ο Ουόκαπ ήταν έξω από τα νερά τους στην αρχή. Ο Ουόκαπ ήταν πολύ άστοχος και θυμάσαι τι λεγόταν για εκείνον, όμως φέτος που ξέρει καλύτερα την ομάδα πήρε τα γκέμια και καλπάζει. Ο χρόνος και η ψυχραιμία πάντα βοηθούν, όχι οι κινήσεις πανικού.