Ολυμπιακός: Η παλιά του τέχνη και ο Κάνααν που «ξύπνησε»

Σε μια έδρα όπου ο «αιώνιος» αντίπαλος Παναθηναϊκός έχει ήδη πληγωθεί, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα. 

Ολυμπιακός: Η παλιά του τέχνη και ο Κάνααν που «ξύπνησε»

Σε ένα από τα… πονηρά εκτός έδρας ματς που έχει φέτος στο πρόγραμμά του για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πήρε άριστα χθες βράδυ απέναντι στον Άρη. Σε μια έδρα όπου ο «αιώνιος» αντίπαλος Παναθηναϊκός έχει ήδη πληγωθεί, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν με τη δέουσα σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση, μετατρέποντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε τυπική διαδικασία από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και έπειτα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε μόνο θετικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πρώτο και κυριότερο το γεγονός ότι θυμήθηκε την… παλιά του τέχνη, στηριζόμενος αυτήν τη φορά στην άμυνα που τόσες φορές τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στο πρόσφατο (και όχι μόνο) παρελθόν. Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τον Άρη σε μόλις 25 πόντους ενεργητικό στο α’ ημίχρονο, ήτοι τους λιγότερους που έχει δεχθεί σε ένα 20λεπτο σε οποιοδήποτε φετινό παιχνίδι του ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη γενικότερη αμυντική διάθεση της ομάδας, τομέας όπου χθες ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλο βαθμό, αλλά και στην επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στην «ερυθρόλευκη» πεντάδα. Ο κάπτεν έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αποδεικνύοντας πόσο πολύτιμος είναι για αυτό το σύνολο. Και όλα αυτά χωρίς να έχει επιστρέψει στο 100% μετά τον τραυματισμό του.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο ήταν φυσικά η συνολική απόδοση του Αϊζάια Κάνααν. Στο Παλέ ο βραχύσωμος Αμερικανός θύμισε για πρώτη φορά φέτος τον παίκτη που διέπρεψε τα τελευταία δύο χρόνια σε Ούνιξ και Γαλατασαράι, πετυχαίνοντας 4/7 τρίποντα και γενικότερα δείχνοντας ότι βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του και με τα ερυθρόλευκα.

Δεν… ξέχασε το μπάσκετ ο Κάνααν και -με βάση πάντα τη λογική- σταδιακά θα βρει τον ρυθμό του, δίνοντας στην ομάδα αυτά για τα οποία τον έφερε στο λιμάνι ο Μπαρτζώκας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά, όπως και να το δει κανείς, θα είναι πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό αν υποχρεωθεί να αναζητήσει παίκτη στη διαθέσιμη αγορά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο…