Σπανούλης: «Η αγάπη του κόσμου το μεγαλύτερο παράσημο»

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό.

Σπανούλης: «Η αγάπη του κόσμου το μεγαλύτερο παράσημο»

Δεν έκρυψε τη χαρά του που επέστρεψε στο ΣΕΦ ο Βασίλης Σπανούλης. Ο θρύλος του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ αλλά και τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, τόνισε παράλληλα πως το μεγαλύτερο παράσημο για εκείνον είναι η αγάπη του κόσμου.

Αρχικά είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Έπαιξαν πολύ καλά, άξιζαν τη νίκη και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι να παίρνουν νίκες. Ένιωσα πολύ όμορφα που επέστρεψα στο γήπεδο που πέρασα 11 φανταστικά χρόνια. Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω, μόνο φίλους. Όσοι με ρωτούσαν τους έλεγα πως ένιωθα τέλεια.

Ευχαριστώ τον κόσμο, τη διοίκηση, για το καλωσόρισμά τους. Είμαι περήφανος για τα παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Ο Ολυμπιακός είχε καταπληκτικά ποσοστά από την περιφέρεια. Πραγματικά το παλέψαμε. Από την άλλη προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά, ώστε να πάρουν εμπειρίες και γιατί έχουμε μεγάλο παιχνίδι την Τρίτη και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ενεργειακά. Παίζουμε κόντρα στην Τενερίφη και θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν ενέργεια. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για το αν πήγε προς τα σωστά αποδυτήρια: Στην αρχή μου κακοφάνηκε που πήγα γύρω γύρω. Ήταν φανταστικό που είδα δικούς μου ανθρώπους, είδα φίλους, τους προέδρους. Είναι περίεργο όταν πας από την άλλη πλευρά, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει».

Για το γεγονός ότι τα παιδιά του πανηγύριζαν τα καλάθια του Ολυμπιακού: «Ξέρουν και οι τοίχοι τι ομάδα είναι τα παιδιά μου, είναι φαν-οπαδοί του Ολυμπιακού, έχουν δει όλα τα παιχνίδια. Ο ένας μου γιος παίζει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού».

Για την διαχείριση στο παιχνίδι ενόψει συνέχειας: «Δεν υποτιμάει τη νίκη του Ολυμπιακού, να λες ότι έκανες συντήρηση. Ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του στόχους και εμείς τους δικούς μας. Θέλουμε να χτίσουμε μια καλή ομάδα και να την βλέπει ο κόσμος. Πρέπει να ξέρουμε μέχρι πού φτάνουμε. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με μεγαθήρια όπως ο Ολυμπιακός. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δείξουμε χαρακτήρα μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε νέα ομάδα και στην πορεία θα βελτιωνόμαστε».

Για το αν περιμένει να ξανακούσει το όνομά του από κερκίδα αντίπαλης ομάδας: «Πολύ δύσκολο. Το δέσιμο το δικό μου με τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι σε επίπεδο λατρείας. Αυτά που νιώθω και αυτά που εισπράττω ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα στη ζωή μου. Με τον χαρακτήρα και την αγάπη μου για το μπάσκετ και τη ζωή το κέρδισα αυτό. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη που μου δείχνει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο σαν αθλητής και άνθρωπος, αλλά και οικογενειάρχης».

ΑναλυτιΓια το αν σκέφτηκε να παίξει πάλι: «Τώρα ακολουθώ μια καριέρα από άλλο μετερίζι. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες ξεκάθαρα. Εμείς είμαστε εδώ για να τους δείξουμε το δρόμο. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Περιστερίου: «Είμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό για την εποχή. Είμαστε ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ και παίκτες και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Το Περιστέρι πρέπει να πρεσβεύει το καλό μπάσκετ, το οικογενειακό κλίμα. Όλα τα παιδιά το έχουν καταλάβει. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που έπαιξαν τα παιδιά, δεν φοβήθηκαν και αν συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία θα έρθουν καλά πράγματα».

Για το ότι πάλεψε το παιχνίδι το Περιστέρι: «Δεν παλέψαμε μόνο στην πρώτη ή στην τρίτη περίοδο. Το παλεύαμε το ματς. Τα παιδιά κουράστηκαν, άνοιξε το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός έχει παίκτες υψηλής ποιότητας. Η ομάδα έδειξε ότι είναι ΟΜΑΔΑ δεν ξέρω πόσες ομάδες αυτού του βεληνεκούς να παλεύουν τέτοια παιχνίδια. Είμαι περήφανος γιατί βγάλαμε τις αρετές μας και πάιξαμε το μπάσκετ μας».

Για τους παλιούς συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό: «Με κάποιους μεγάλωσα μαζί, με άλλους ήμουν δωμάτιο. Μόνο αγάπη, καλά συναισθήματα και όμορφα πράγματα έχω να πω. Δεν το λέω για να το πω. Το ξέρουν».

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός: «Θα το δείξει η πορεία. Σε μια σεζόν παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Πρέπει να έχει υγεία. Είναι ένα φαβορί για να πάει στο Φάιναλ Φορ. Παίζει πολύ καλά, πολύ δουλεμένη ομάδα. Όλοι ευχόμαστε να πάει στο Φάιναλ 4 ο Ολυμπιακός».

Για το πώς ονειρεύεται τη βραδιά απόσυρσης φανέλας: «Η μέρα εκείνη αργεί. Τώρα θέλω να σκεφτώ το επόμενο παιχνίδι, να φάω το φαγητό μου και να πιώ ένα ποτήρι κρασί».