Ολυμπιακός: Για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα!

Ήταν η βραδιά του Ολυμπιακού - Η ζωντανή ιστορία της ομάδας μπάσκετ έκανε παρέλαση στο ΣΕΦ - Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο έφτασε στο 6-0, ενώ ας μη ξεχνάμε πως η ομάδα είναι αήττητη από τα φιλικά της. Η λέξη ήττα αγνοείται! Οι Πειραιώτες νίκησαν σχετικά εύκολα το Περιστέρι, κάνοντας επίδειξη δύναμης από την περιφέρεια με 17/30 (56%) τρίποντα, ένα εντυπωσιακό ποσοστό, δείγμα της διάθεσης και της ομάδας να είναι απειλητική πίσω από τα 6.75 μέτρα. Ομαδικό μπάσκετ από τους Πειραιώτες με 24 ασίστ (αγκάθι μόνο τα λάθη που έφτασαν τα 18), με τους ερυθρόλευκους για ακόμη μία φορά να παίρνουν τα ριμπάουντ (38-27).

Ο Κώστας Σλούκας έδωσε ρεσιτάλ, κάνοντας θραύση σε σκορ και δημιουργία έχοντας 23 πόντους και 13 ασίστ, σε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ. Σταθερή αξία ο Σάσα Βεζένκοφ (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ο νεοαποκτηθείς Άλεκ Πίτερς είχε τις καλές στιγμές του (13 πόντοι, 3/6 τρίποντα), αλλά ο προβληματισμός μεγαλώνει με την κατάσταση του Αιζάια Κάνααν. Σε ένα ματς με μικρότερη πίεση, με σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο, σε ματς πρωταθλήματος, ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε μόλις 2 πόντους με 1/7 σουτ (0/4 τρίποντα) σε 15 λεπτά. Μέχρι στιγμής η ομάδα καλύπτει τη μη προσφορά του με τον εξαιρετικό Γιαννούλη Λαρεντζάκη (13 πόντοι, 3/4 τρίποντα) και τον Σακίλ ΜακΚίσικ στο «2».

Ήταν όμως η μεγάλη βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, καθώς πλέον είναι προπονητής στο Περιστέρι. Ο φίλαθλος κόσμος στο ΣΕΦ τον αποθέωσε, με τον Λαρισαίο με δυσκολία να συγκρατεί τα δάκρυα από τα μάτια του καθώς έβλεπε το αφιερωματικό βίντεο με τα κατορθώματά του. Εδώ είναι το «σπίτι» του άλλωστε. Είναι ο θρύλος του «Θρύλου», η μεγάλη εμβληματική φυσιογνωμία της ομάδας μπάσκετ του Πειραιά, την οποία οδήγησε σε 2 σερί πρωταθλήματα Ευρώπης, αλλά και σε 4 τελικούς Φάιναλ-Φορ μέσα σε 6 χρόνια, συν 3 πρωταθλήματα Ελλάδας. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της Ευρωλίγκας για τη δεκαετία που μας πέρασε (όπως ψηφίστηκε από τη διοργάνωση) φόραγε τα ερυθρόλευκα.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς όμως έγινε στο τέλος. Το «παρών» στο ΣΕΦ έδωσε και ο επιστήθιος συμπαίκτης του όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό, Γιώργος Πρίντεζης. Μαζί συντέλεσαν το ίσως κορυφαίο μπασκετικό δίδυμο της EuroLeague για τη δεκαετία που μας πέρασε. Ο παλαίμαχος πλέον φόργουορντ πήρε το χειροκρότημα του κόσμου, έχοντας έρθει να δει από κοντά όχι μόνο την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και το νέο ξεκίνημα του καλού του φίλου ως προπονητής.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Βασίλης Σπανούλης έτρεξε να τον χαιρετήσει και να τον αγκαλιάσει, ενώ την ίδια στιγμή είχε πλησιάσει σε εκείνον και ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας. Πριν 10 χρόνια περίπου, είχαν οδηγήσει μαζί τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης στο Λονδίνο. Πλέον, οι Σπανούλης και Πρίντεζης έχουν αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση, ενώ ο Έλληνας τεχνικός διανύει το δεύτερό του πέρασμα από το μεγάλο λιμάνι. Έχοντας κάνει τους Πειραιώτες νταμπλούχους στην Ελλάδα ύστερα από 25 χρόνια, επαναφέροντας την ομάδα και στην ελίτ της Ευρώπης. Χαρούμενα πρόσωπα, συγκίνηση, παίκτες και προπονητές σύμβολα για τον σύλλογο. Ήταν η βραδιά των Θρύλων στο ΣΕΦ. Οι οποίοι θα είναι πάντα εκεί. Για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα!