Βόλος: Στα χνάρια του ποδοσφαίρου θέλει να βαδίσει και το μπάσκετ γυναικών (pics)

Συστράτευση δυνάμεων στον Βόλο για επιστροφή του μπάσκετ γυναικών στις εθνικές κατηγορίες.

Βόλος: Στα χνάρια του ποδοσφαίρου θέλει να βαδίσει και το μπάσκετ γυναικών (pics)

Η αναγκαιότητα της επιστροφής μιας ομάδας από τον Βόλο στις εθνικές κατηγορίες, η Ιστορία της πόλης στο γυναικείο μπάσκετ, η θέληση των κοριτσιών από τον Βόλο που έπαιζαν με επιτυχία σε εθνικές κατηγορίες, η ευκαιρία να υποστηριχθούν τα νέα ταλέντα της περιοχής με αγωνιστική εμπειρία σε εθνικές κατηγορίες, το παράδειγμα του ποδοσφαίρου, που κάνει τα τελευταία χρόνια εξαιρετική πορεία στην Α’ Εθνική, βλέποντας στα μάτια τους «μεγάλους» και αναδεικνύει το ταλέντο αθλητών όπως ο Τάσος Δουβίκας, που πήρε μεταγραφή στην Ολλανδία, έδωσαν το κίνητρο για να δημιουργήσει ο Βόλος και τμήμα μπάσκετ γυναικών. Στόχος είναι αυτή η ομάδα να εκπροσωπήσει το βολιώτικο μπάσκετ άμεσα στις εθνικές κατηγορίες, δίνοντας χώρο σε νέες αθλήτριες να πάρουν εμπειρίες και να διδαχθούν το μπάσκετ από καταξιωμένες συμπαίχτριες όπως είναι η Μαγκλάρα, η Σουλτάνη, η Αγαγιώτου και η Ταντουρόφσκα.

Οι σχέσεις με τα άλλα δύο σωματεία της πόλης, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου, θα βασίζονται στην ευγενή άμιλλα και θα έχουν στόχο την προώθηση του γυναικείου μπάσκετ στην περιοχή. Η τοπική κοινωνία έχει ήδη αγκαλιάσει το εγχείρημα με χορηγίες και έντονο ενδιαφέρον.

Το «ΦΩΣ» μίλησε με μερικές από τις αθλήτριες που θα ηγηθούν της προσπάθειας του Βόλου να ανέβει γρήγορα τα σκαλοπάτια, παίζοντας στις εθνικές κατηγορίες.

Η Ραφαέλα Σουλτάνη (31 χρόνων, πλέι μέικερ) δήλωσε: «Στον Βόλο έχω επιστρέψει εδώ και 2 χρόνια για επαγγελματικούς λόγους, οπότε φέτος πήρα την απόφαση να στηρίξω το τοπικό μπάσκετ και να βοηθήσω όσο μπορώ παραπάνω να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα. Η ομάδα έχει θέσει υψηλούς στόχους και θεωρώ με σωστή οργάνωση, προπόνηση και σχεδιασμό είναι εφικτό να ξαναδούμε ομάδα του Βόλου και πάλι στην Α1». Η Σουλτάνη ήταν μέλος του τοπικού Ολυμπιακού παλαιότερα.

Η Άνα Ταντουρόφσκα (32 χρόνων, σούτινγκ γκαρντ) είπε: «Ο Βόλος είναι μια μπασκετική πόλη με πολύ μεγάλη Ιστορία πίσω του. Έχω ζήσει πολύ έντονες στιγμές με το γήπεδο κατάμεστο, που δεν έχω ξαναζήσει προσωπικά σε καμία άλλη ομάδα που έχω παίξει μέχρι τώρα. Η πόλη αγαπάει το γυναικείο μπάσκετ και το στηρίζει και ελπίζω σύντομα να δούμε ξανά μια ομάδα της να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια της Α1». Και η Ταντουρόφσκα είχε φορέσει στο παρελθόν με επιτυχία τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η Λαμπρινή Αγαγιώτου (31 χρόνων, σούτινγκ γκαρντ) ανέφερε: «Προσωπικός μου στόχος αλλά και της ομάδας είναι να ανεβούμε στην υψηλότερη κατηγορία και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια απ’ όλα τα μέλη της ομάδας, ώστε ο Βόλος να πρωταγωνιστήσει και να έχει διάρκεια». Η Αγαγιώτου έχει παίξει σε Ολυμπιακό, Ανάληψη, Αρτέμιδα και Νίκη.

Η Αριστέα Μαγκλάρα είναι από τις ηχηρές μεταγραφές του Βόλου. Η πολύπειρη πλέι μέικερ (39 χρόνων) δήλωσε: «Είχα αποφασίσει αρχικά να σταματήσω την καριέρα μου φέτος. Είχα αρκετές προτάσεις τόσο από Α1 όσο και από Α2. Όμως οι απαιτήσεις όλων των ομάδων για καθημερινές απογευματινές προπονήσεις δεν με βόλευε λόγω της δουλειάς μου, που την έχω θέσει προτεραιότητα. Ήρθε στα ξαφνικά η πρόταση του Βόλου, που ειλικρινά με τιμάνε πολύ με τα λόγια τους, προσαρμοσμένη ακριβώς στα δικά μου δεδομένα, αλλά κυρίως μου άρεσαν το όραμα και το πλάνο που έχει αυτός ο σύλλογος και όσο μπορώ και εγώ να βοηθήσω, ώστε ο Βόλος να γίνει πάλι μια μεγάλη δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ. Επίσης, η παρουσία παλιών μου συμπαικτριών μου το έκανε ακόμα πιο εύκολο όλο. Έχω ξαναζήσει στον Βόλο, αγαπώ και την επαρχία πολύ γενικά και κάπως έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση. Το κίνητρό μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άνοδος και να φέρουμε όσο πιο πολύ κόσμο στο γήπεδο.

Προσωπικός της στόχος; «Να τελειώσω φυσικά την καριέρα μου με έναν τίτλο, να έχουμε υγεία, να χαρώ σε αυτήν την υπέροχη πόλη το μπάσκετ και, γιατί όχι, να βάλω κι εγώ το χεράκι μου ώστε αυτός ο σύλλογος να φτάσει στη μεγάλη κατηγορία!».

Ο Βόλος έχει αποκτήσει ακόμη την έμπειρη πάουερ φόργουορντ Βάσια Κασνέστη και την ικανή φόργουορντ/σέντερ Όλγα Αρβανίτη.