Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κατ’ ευφημισμόν…

Ντέρμπι στα χαρτιά πλέον το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κατ’ ευφημισμόν…

Τι κι αν δεν έπαιξε σούπερ μπάσκετ, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο χαλαρό τον Παναθηναϊκό με 67-52 και προσέθεσε στην τροπαιοθήκη του και το Σούπερ Καπ, το οποίο του έλειπε. Σε ένα παιχνίδι κακό ποιοτικά (το μαρτυρά, άλλωστε, και το τελικό σκορ), ο Ολυμπιακός με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά κέρδισε χωρίς προβλήματα τον Παναθηναϊκό και πλέον μετράει 8 συνεχόμενες νίκες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο!

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν τα γνώριμα στάνταρ τους στην επίθεση, αλλά βασίστηκαν στην άμυνά τους για να πετύχουν τον στόχο τους. Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στους «πράσινους», άφησαν τον Παναθηναϊκό να σουτάρει από μακριά και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους αυτή, αφού οι παίκτες του ΠΑΟ ήταν τραγικά άστοχοι (7/26 τρίποντα).

Όχι βέβαια ότι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερα ποσοστά (7/29). Είχε όμως πιο στρωτό παιχνίδι στην επίθεση, με τις συνεργασίες που έχουμε συνηθίσει, και βρήκε πόντους απ’ όλους τους παίκτες. Ο Φαλ ήταν πλέι μέικερ ρακέτας (5 ασίστ) και μόλις λύθηκαν τα πόδια των «ερυθρολεύκων» στην επανάληψη όλα έγιναν πιο εύκολα.

Άλλο ένα στοιχείο που μέτρησε στην άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού ήταν και η υπεροχή του στα ριμπάουντ (39-28). Κι αν οι Πειραιώτες δείχνουν να είναι στον σωστό δρόμο, ο Ράντονιτς έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ομάδα και οι ατομικές ενέργειες μονοπώλησαν το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟ. Και με τους Γκριγκόνις και Πονίτκα να τα… σπάνε, δεν είχαν και πολλή τύχη.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στην έναρξη της Ευρωλίγκας, όπου έχουν μπροστά τους «ταυρομαχίες». Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται την Παρασκευή στο άντρο της Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη τη Ρεάλ. Η σεζόν άρχισε και οι «αιώνιοι» μπαίνουν κατευθείαν στα βαθιά!