Είναι πάντα ντέρμπι «αιωνίων»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν απόψε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο μπάσκετ.

Είναι πάντα ντέρμπι «αιωνίων»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν απόψε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο μπάσκετ, καθώς θα αναμετρηθούν στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση, διαθέτοντας ένα πλήρες και αρκετά καλά δουλεμένο για την εποχή ρόστερ. Άλλωστε και χθες βράδυ απέναντι στον Προμηθέα κατέθεσαν τα δείγματα γραφής τους. Αν κερδίσουν μάλιστα, θα έχουν κάνει σερί 8-0 επί του «αιωνίου» αντιπάλου μετά την ήττα τους στο ΣΕΦ πέρσι…

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» πέρασαν… αγκομαχώντας το εμπόδιο του Κολοσσού παρουσιάζοντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Είναι σε διαδικασία αναμόρφωσης, καθώς είναι όλα καινούργια από τον προπονητή, τη φιλοσοφία όσο και τους παίκτες, αλλά απόψε κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν και τα ντέρμπι των «αιωνίων» έχουν πάντα τη δική τους ξεχωριστή σημασία….

Έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ βάζουν ξανά τα… επίσημα και επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής. Τα βλέμματα ασφαλώς επικεντρώνονται στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα υποβάλει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δύσκολο τεστ της σεζόν. Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι, προέρχονται από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα παίζοντας βέβαια περισσότερα ματς στην έδρα τους, αλλά απόψε θα κληθούν να δείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι.

Οι Θεσσαλονικείς με όπλο την έδρα τους θα προσπαθήσουν να δείξουν πως οι αντίπαλοί τους όχι μόνο έχουν τρωτά σημεία αλλά είναι ευδιάκριτα και μπορούν να τα «χτυπήσουν». Θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο απόψε ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του θα καταφέρουν να διαχειριστούν την πίεση της εξέδρας και το «πρέπει» που πλέον έχει μπει για τα καλά στις πλάτες τους. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ένα… σπορ που έχει χρόνια να το κάνει και απόψε θα δείξει εάν είναι πνευματικά έτοιμος να το αντέξει. Άλλωστε στη διαδικασία του πρωταθλητισμού ο πιο δυνατός μυς (πρέπει να) είναι το μυαλό…

Λίγο νωρίτερα στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ πλέον στην καθοδήγησή του, με νέο προφίλ, νέα πρόσωπα και τη δίψα να αποδείξει πως είναι εδώ υποδέχεται τον φιλόδοξο Ατρόμητο. Η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει με την κορυφή προφανώς και μπορεί να καλυφθεί, αρκεί βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» να βελτιώσουν την εικόνα τους και γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Ο κόσμος τους έχει και την υπομονή και την πίστη πως το… χαρτί θα αλλάξει εάν γίνουν ο…. γνωστός Ολυμπιακός.

Ένα ζήτημα που έχει προκύψει εξάλλου τις τελευταίες ημέρες είναι η απόφαση της ΕΠΟ να προχωρήσει στη διακοπή της δράσης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εξαιτίας της διένεξης που υπάρχει με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο σωματείων.

Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο ή όχι, οι παράγοντες των ομάδων δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν εδώ και τρεις μήνες για να ξεκινήσουν σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και με συγκεκριμένες συνθήκες και να μην παίζουν οι ομάδες τους.

Μιλάμε για σωματεία που μετράνε και το… μονόλεπτο για να βγάλουν τα έξοδα και η υψηλή πολιτική ή οι τακτικισμοί στην πλάτη τους είναι τουλάχιστον κρίμα…

«Πληρώνουμε τρεις μήνες. Ξεκινήσαμε από τέλος Ιουλίου. Πληρώνουμε σπίτια και μισθούς 20.000 τον μήνα. Έχουμε τριάντα αθλητές και προπονητές. Αυτή η αβεβαιότητα είναι ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να βρεθεί μια άλλη λύση. Πληρώνουμε τη διαφορά που έχουν κάποιοι μεγάλοι παράγοντες με τον υπουργό» εξομολογήθηκε ο πρόεδρος του Αγίου Νικολάου, Λάμπρος Μάρης. Άδικο έχει;