Το σερί του Ολυμπιακού και το κίνητρο του Παναθηναϊκού

Στη Ρόδο ο Ολυμπιακός θέλει να σημειώσει την όγδοη συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που οι «πράσινοι» θέλουν να αντιδράσουν. 

Το σερί του Ολυμπιακού και το κίνητρο του Παναθηναϊκού

Στις 21:00 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν στη Ρόδο τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν. Αν και το Super Cup δεν αποτελεί πρωταρχικός στόχος των δύο ομάδων, πάντα ένας τελικός «αιωνίων» έχει τη δική του ομορφιά.

Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διατηρήσουν τον κορμό τους και να προχωρήσουν σε σημαντικές προσθήκες που θα δυναμώσουν το ρόστερ του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η χημεία και η ομοιογένεια των Πειραιωτών είναι σημαντικό «κλειδί» για να πορευτεί μέσα στη σεζόν η ομάδα, κάτι που αντίθετα προσπαθεί να χτίσει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές με κύρια αυτή του προπονητή. Πλέον ο Ντέγιαν Ράντονιτς βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και πλέον οι «πράσινοι» ψάχνουν τους τρόπους που θα τους οδηγήσουν και πάλι σε τροχιά επιτυχιών.

Το αποψινό ντέρμπι διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς οι δύο «αιώνιοι» δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Ωστόσο αμφότεροι θέλουν το τρόπαιο για δικούς τους λόγους.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την περσινή εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια της Basket League, πείσμωσαν και με ένα σερί επτά νικών κατάφεραν να στεφθούν νταμπλούχοι Ελλάδας.

Από την άλλη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προβλημάτισε με τις εμφανίσεις του μένοντας χωρίς τίτλο.

Απόψε ο Ολυμπιακός ψάχνει τη νίκη έτσι ώστε να συνεχίσει από την περσινή σεζόν το σερί του απέναντι στους «πράσινους», ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός θέλει να αντιδράσει και να συνδυάσει το νέο του ξεκίνημα με την κατάκτηση ενός τίτλου.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έπαιξαν μεταξύ τους την περασμένη σεζόν:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-81 (Πρωτάθλημα)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (Euroleague)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (Euroleague)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, play offs)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-78 (Πρωτάθλημα, play offs)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 93-74 (Πρωτάθλημα, play offs)