Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Ο Ολυμπιακός δείχνει και φέτος μια ταχύτητα πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Δια περιπάτου ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα στη Ρόδο (93-65) και θα μονομαχήσει το βράδυ της Κυριακής (21.00) με τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο του Σούπερ Καπ.

Η εικόνα των δύο αιωνίων ήταν περίπου όπως την αφήσαμε πέρυσι. Την ώρα που ο Ολυμπιακός νίκησε σβηστός τον Προμηθέα, ο Παναθηναϊκός αγκομάχησε απέναντι στον Κολοσσό (72-67). Μπορεί να ενισχύθηκαν το καλοκαίρι οι «πράσινοι», να άλλαξαν προπονητή, αλλά πάλι ο Θρύλος δείχνει ένα επίπεδο πιο πάνω. Κι αν δεν έχουμε κάτι τρελό, ο Ολυμπιακός θα σηκώσει την Κυριακή το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, διευρύνοντας το σερί του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είναι από πέρυσι στο 7-0!

Και στην ομάδα του Πειραιά είχαμε αλλαγές στο ρόστερ, αλλά η συνταγή παραμένει ίδια. Δυνατή άμυνα και τρέξιμο σε ανοιχτό γήπεδο, φέρνοντας καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η επίθεση θα είναι και φέτος το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού. Στους 93 πόντους με τον Προμηθέα που έμεινε ο ίδιος στους 65, αν και επίσης επιθετική ομάδα οι Πατρινοί.

Ο Βεζένκοφ (19π.) πρώτος σκόρερ του Θρύλου και θα είναι και αυτή τη σεζόν η αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Τον ακολούθησε σε παραγωγικότητα ο Πίτερς (17π.), ο οποίος δείχνει ότι θα αλληλοσυμπληρώνεται αρμονικά με τον Σάσα.

Σταθερή αξία ο Ουόκαπ (11π., 7ασ.), ενώ ο Μπολομπόι έδειξε ότι θα είναι κέρβερος κάτω απ’ το καλάθι, δίνοντας ανάσες στον Φαλ.

Ευχάριστη έκπληξη ο Λούντζης (11π. με 3 τρίποντα). Μόνη παραφωνία ο Κάνααν (1/6 σουτ) που θέλει ένα καλό παιχνίδι για να πάρει τα πάνω του ψυχολογικά.

Χρειάζεται πάντως προσοχή ο τελικός. Μπορεί να γράψαμε πριν ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, αλλά ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βγάλει εγωισμό. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να το πάρουν αψήφιστα οι Πειραιώτες, αλλά να είναι έτοιμοι για ένα ντέρμπι και με την εμφάνισή τους να δείξουν ότι θα είναι και φέτος κυρίαρχοι!

ΥΓ. Με τις τιμές των εισιτηρίων απαγορευτικές, λίγος κόσμος παρακολούθησε τα δύο ματς και η ατμόσφαιρα ήταν …εκκλησία. Δεν το έλεγες και γιορτή του μπάσκετ. Πιο πολύ με φιλικά μας έμοιαζαν τα ματς…