ΣΕΠΚ: «Είμαστε αντίθετοι στους επτά ξένους»

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση των μη Ελλήνων παικτών της Basket League από έξι σε επτά

ΣΕΠΚ: «Είμαστε αντίθετοι στους επτά ξένους»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ η απόφαση να τεθεί σε ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ την ερχόμενη Δευτέρα (3/10) η πρόταση για αύξηση των μη Ελλήνων παικτών ανά ομάδα στην Basket League, από έξι σε επτά.

Την αντίθεσή του στην αλλαγή των 7 ξένων στο πρωτάθλημα εξέφρασε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και πραγματικά μας προκαλεί απορία η εκφρασμένη επιθυμία κάποιων ομάδων να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων αθλητών ανά ομάδα.

Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια έχει τριγμούς, με δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο για τους Έλληνες αθλητές, την ελληνική οικονομία αφού οι προϋπολογισμοί των ομάδων θα διοχετεύονται στο εξωτερικό, αλλά και για την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού καθώς στις ελληνικές ομάδες η πλειοψηφία των αθλητών θα μπορεί να είναι αλλοδαποί.

Ο ΣΕΠΚ είναι αντίθετος με την αύξηση των ξένων αθλητών στις ομάδες για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και επισημαίνει ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με περισσότερη περίσκεψη, προγραμματισμό, αιτιολόγηση και να έχουν οδηγό το συμφέρον του αθλήματος και όχι άλλες σκοπιμότητες».