Ολυμπιακός: Μέγα πάθος για το Σούπερ Καπ - Δεν χαρίζει τίτλο!

Άπαντες στον Ολυμπιακό δίνουν μεγάλη έμφαση στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν στη Ρόδο - Πλήρεις θα είναι οι Πειραιώτες, οι οποίοι θα επιδιώξουν να συνεχίσουν να κυριαρχούν στην Ελλάδα

Ολυμπιακός: Μέγα πάθος για το Σούπερ Καπ - Δεν χαρίζει τίτλο!

Ο Ολυμπιακός έρχεται από μία ιστορική σεζόν. Κατέκτησε στην Ελλάδα το νταμπλ ύστερα από 25 χρόνια, επιστρέφοντας στους εγχώριους τίτλους μετά την τελευταία κατάκτηση που ήταν το 2016. Παράλληλα, επανήλθαν με θριαμβευτικό τρόπο στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι έγιναν λίγες προσθαφαιρέσεις, με στόχο η ομάδα να παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης αλλά και να συνεχίσει την κυριαρχία της εντός χώρας.

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ (21.00) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα στη Ρόδο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Σούπερ Καπ. Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό. Μπορεί το τουρνουά να μην έχει την αίγλη του Κυπέλλου ή φυσικά του πρωταθλήματος, αλλά είναι ένας τίτλος και οι «ερυθρόλευκοι» στο μπάσκετ δεν έχουν την πολυτέλεια να υποτιμούν και να αδιαφορούν για τρόπαια. Για πολλούς και διάφορους λόγους χάθηκαν αρκετές διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια και ο Ολυμπιακός οφείλει πλέον να μη χαρίζεται πουθενά! Στόχος του φέτος θα είναι να παραμείνει στην κορυφή. Να κατακτήσει και πάλι το νταμπλ στην Ελλάδα, να πάρει και το Σούπερ Καπ, συνεχίζοντας να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο τον… έχει στο 7-0 στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα υπερέχουν σε θέμα χημείας, ομοιογένειας και ρόστερ και την ανωτερότητά τους φυσικά θα πρέπει να την αποδείξουν και στην πράξη.

Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει συσπείρωση και σοβαρότητα ενόψει της διοργάνωσης του Σούπερ Καπ. Άπαντες είναι σε εγρήγορση και έχουν εμπεδώσει τη σημασία να κατακτηθεί και αυτός ο τίτλος. Η ομάδα προφανώς και δεν είναι απόλυτα έτοιμη, αλλά στα φιλικά οι Πειραιώτες έδειξαν καλά δείγματα γραφής. Είχαν έξοχη κυκλοφορία της μπάλας, βγάζοντας πολλές συνεργασίες στο παρκέ. Έπαιξαν μπάσκετ σε υψηλό τέμπο, πήγαν τα παιχνίδια τους σε πολλές κατοχές και υπήρχαν στιγμές που βρήκαν ρυθμό στην επίθεση. Έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, έβγαλαν αιφνιδιασμούς, ενώ φυσικά και στην άμυνα φρόντισαν να πιέσουν πάνω στην μπάλα. Υπάρχει συνοχή, οι παλιοί βοηθούν στο να υπάρχει υψηλός βαθμός ομοιογένειας, με τα νέα αποκτήματα σιγά σιγά να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Είναι ενδιαφέρουσα η θέση «4». Με δύο πάουερ φόργουρντ που διαθέτουν τρομερό περιφερειακό σουτ, όπως τους Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς. Στο «5» η ομάδα ξεχειλίζει από αθλητικότητα, μεγάλα κορμιά και δύναμη, διαθέτοντας τους Μουσταφά Φαλ, Τζόελ Μπολομπόι και Ταρίκ Μπλακ. Οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου είναι οι αρχηγοί της νέας εποχής, ο Τόμας Ουόκαπ έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του σε σκορ και δημιουργία, ενώ ο Σακίλ Μακ Κίσικ παραμένει απτόητος. Ο Αϊζάια Κάνααν θα πάρει μπρος σύντομα, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έρχεται φορτσάτος από το Ευρωμπάσκετ, παίζοντας μπάσκετ με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ και ο Τζορτζ Πάπας αναμένει να δώσει πολύτιμες και ουσιαστικές βοήθειες όταν χρειαστεί σε σκορ και δημιουργία. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε τον νέο Ολυμπιακό το Σαββατοκύριακο που έρχεται, με τον Κώστα Σλούκα φυσικά να επιστρέφει στις επάλξεις.