Σερέλης: «Δε θα αλλάξει η φιλοσοφία μας»

Στον διαδικτυακό «αέρα» του EOK WEB Radio βρέθηκε ο Χρήστος Σερέλης, με τον προπονητή του Λαυρίου να μιλά για την προετοιμασία της ομάδας του και την φιλοσοφία ενόψει της νέας σεζόν.

Σερέλης: «Δε θα αλλάξει η φιλοσοφία μας»

Αναλυτικά ο Σερέλης μίλησε:

Για την περίοδο της προετοιμασίας: «Σίγουρα είναι η πιο δύσκολη περίοδος της χρονιάς, γιατί όσο καλύτερη δουλειά κάνεις τώρα, θα την «καρπωθείς» στο προσεχές μέλλον. Για εμάς τους προπονητές αυτή η περίοδος είναι που μάς αρέσει περισσότερο, γιατί προσπαθείς να «χτίσεις» κάτι. Έχει πολλές αγωνίες, δυσκολίες, κούραση, αλλά επειδή νιώθεις ότι δημιουργείς κάτι είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον».

Για τη φετινή ομάδα του Λαυρίου: «Έχουμε 6 rookies και το εγχείρημα ίσως να είναι και λίγο πιο δύσκολο. Ταυτόχρονα έχουμε πολλά νέα παιδιά, Έλληνες και γι’ αυτό έγινε και η προσθήκη του Θόδωρου Ζάρα, ενός εξαιρετικού παίκτη και χαρακτήρα, ώστε να μπορέσει να είναι μαζί με τον Πέτρο Γερομιχαλό αυτοί όπου θα βοηθήσουν και τους ξένους και τους νεαρούς παίκτες να καταλάβουν τι σημαίνει το γεγονός ότι συμμετέχουμε στη Basket League. Δε θ’ αλλάξει η φιλοσοφία μας, θέλουμε να παίξουμε ένα μπάσκετ που με ταχύτητα, με αθλητικότητα, με γρήγορες αποφάσεις και αν αυτό συνδυαστεί και με τ’ αποτελέσματα τότε θα είναι πολύ όμορφο».

Για την περσινή σεζόν του Λαυρίου: «Δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι χαρούμενοι με τον τρόπο που παίζαμε, δε βγάλαμε αυτό το οποίο θέλαμε. Η αλήθεια είναι ότι έφυγε ο Κάρτερ, που μέχρι το Δεκέμβρη είχε παίξει πάρα πολύ καλά, οπότε προσπαθώντας να τον αντικαταστήσουμε βρήκαμε πολύ μεγάλη δυσκολία, δεν το καταφέραμε και αυτό μάς δημιούργησε πολύ μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα. Χάσαμε πολλά παιχνίδια, αγχωθήκαμε, φτάσαμε σε καταστάσεις να σκεφτόμαστε την παραμονή και επειδή οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες όλο αυτό λειτούργησε ανασταλτικά».

Για το φιλικό παιχνίδι με την Κλουζ: «Παίξαμε με μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, πειθαρχημένη, πολύ συμπαγής, με πολύ πιεστική άμυνα και ανταποκριθήκαμε ιδανικά στα πρώτα 25 λεπτά, ενδεχομένως πολύ καλύτερα απ’ αυτό που περιμέναμε. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στα 25-27’ του αγώνα, στα τελευταία 13’ κάνοντας και κάποιες αλλαγές, δοκιμάζοντας κάποια σχήματα, αλλά παίζοντας παράλληλα και για να κερδίσουμε, φάνηκαν οι αδυναμίες που μπορεί να ‘χει μια τέτοια ομάδα, δηλαδή η μείωση της διαφοράς, οι κακές επιλογές, η ψυχολογική κούραση. Βγάλαμε και τα καλά στοιχεία που μπορεί να δείξει αυτή η ομάδα, αλλά και την απειρία και τη μη πνευματική ετοιμότητα».