Καντζούρης: «Η διοίκηση της ΑΕΚ είναι άψογη»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Καντζούρης διαβεβαίωσε πως η διοίκηση της ΚΑΕ κάνει το καλύτερο δυνατό για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τα 24 ban που έχουν επιβληθεί από τη FIBA.

Καντζούρης: «Η διοίκηση της ΑΕΚ είναι άψογη»

Ο Ηλίας Καντζούρης μίλησε μετά το φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας και σε ερώτημα για το θέμα με τα ban.

Υποστήριξε πως η διοίκηση της ΚΑΕ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και καταβάλει προσπάθειες για να επιλύσει τα προβλήματα.

Aναλυτικά όσα είπε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο προπονητής της ΑΕΚ…

Για το παιχνίδι: «Προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή αποτελεί να εντάξουμε στην προετοιμασία όλο το ρόστερ, έχουμε πολλές απουσίες και παιδιά που περιμένουμε να έρθουν. Η προσοχή μας είναι σε αυτό».

Για τα εξωαγωνιστικά ζητήματα της ΑΕΚ με τα 24 ban: «Εγώ κάνω τη δουλειά μου στις τέσσερις γραμμές, όλα τα υπόλοιπα είναι για άλλους, όχι για μένα. Δεν παίζουμε επίσημο παιχνίδι αύριο, παίζουμε στις 4 Οκτωβρίου , οπότε εγώ κάνω τη δουλειά μου. Η διοίκηση είναι μέχρι τώρα άψογη σε όλα έχουμε μιλήσει και έχουμε συμφωνήσει. Όλα τα υπόλοιπα, από εκεί και πέρα, θα τα βρούμε μπροστά μας».

Για την Eθνική: «Όλοι θέλαμε να προχωρήσει στο Ευρωμπάσκετ και να φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος δε θέλει το καλό της Eθνικής και δεν μπορεί να καταλάβει ότι μια επιτυχία θα δώσει το έναυσμα, ώστε το ελληνικό μπάσκετ να κάνει βήματα ξανά μπροστά, τουλάχιστον εθελοτυφλεί . Δεν πρέπει, από την άλλη, να παραγνωρίσουμε πως στον αθλητισμό παίζουν και οι άλλοι.

Νομίζω ότι βρεθήκαμε σε μια ατυχή συγκυρία η Γερμανία να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι , συν το ότι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης είχε παραπάνω 24 ώρες για να ξεκουραστεί και να ξαναβρεί την ενέργειά της. Είναι ίσως μια λεπτομέρεια στην οποία δεν έχουμε εστιάσει, αλλά προσωπικά θεωρώ πως έπαιξε μεγάλο ρόλο».

Για τη συνέχεια στο Ευρωμπάσκετ: «Στα νοκ άουτ παιχνίδια είναι παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη , αυτήν τη στιγμή η Γερμανία είναι πραγματικά δυνατή και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει στην έδρα της, αλλά υπάρχουν ομάδες, όπως η Σλοβενία διαθέτει μεγάλες μπασκετικές προσωπικότητες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια».