Μεσίνα: «Πρώτης τάξεως ευκαιρία να τιμήσουμε την μνήμη ενός μυθικού ανθρώπου»

O Ετόρε Μεσίνα μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια ενόψει της συμμετοχής της ομάδας του στο 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».  

Μεσίνα: «Πρώτης τάξεως ευκαιρία να τιμήσουμε την μνήμη ενός μυθικού ανθρώπου»

Ο Ετόρε Μεσίνα, τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο η οποία θα συμμετέχει μαζί με τις Μακάμπι και Εφές στο 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 23-24 Σεπτεμβρίου μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι πολύ σημαντικό. Αγωνίζονται τέσσερις ομάδες της Euroleague, θα έλεγα τέσσερις διεκδικητές μιας θέσης για τα Playoffs και οι πρωταθλητές Ευρώπης. Θα είναι μια καταπληκτική διοργάνωση, σε μια “μπασκετούπολη”, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε μέρος του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και σίγουρα θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι στη αρχή των επίσημων υποχρεώσεων μας.

Το ΟΑΚΑ γεμάτο είναι κάτι εξαιρετικό, το ΟΑΚΑ άδειο είναι κάτι άλλο. Τα έχω ζήσει και τα δύο, έχω βρεθεί στο ΟΑΚΑ με λίγο κόσμο, αλλά όταν είναι γεμάτο από ενθουσιώδεις φιλάθλους του Παναθηναϊκού, δημιουργούν μια απίστευτη ατμόσφαιρα και σίγουρα βοηθούν πολύ την ομάδα τους να πετύχει τους στόχους της.

Είχα την τύχη να παίξω σε πολλούς τελικούς με τον Παναθηναϊκό και δυστυχώς δεν κερδίσαμε κανένα. Δύο φορές με την ΤΣΣΚΑ και μια με την Μπολόνια χάσαμε τον τελικό της Euroleague απέναντι στον μυθικό Παναθηναϊκό του κυρίου Παύλου και του κόουτς Ομπράντοβιτς.

Έχουμε μεγάλο σεβασμό για αυτό που έχτισαν ο κύριος Παύλος και η οικογένειά του στην Αθήνα. Θυμάμαι ακόμα μια στιγμή από την πρώτη μου σεζόν ως προπονητής της Euroleague, τo 1992. Αντιμετωπίσαμε στα προκριματικά τον Παναθηναϊκό, με τη Βίρτους Μπολόνια, παίξαμε στο βοηθητικό γήπεδο δίπλα στο ποδοσφαιρικό και είχε λίγο κόσμο και καταφέραμε να τον αποκλείσουμε. Τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μέσα σε λίγα χρόνια, υπό την καθοδήγηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου, θα έχτιζαν αυτό που έχτισαν. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τιμήσουμε την μνήμη ενός μυθικού ανθρώπου που βοήθησε το άθλημά μας».