Βενιαμίν Αμπόσι: Το νέο αστεράκι του Ολυμπιακού! (pics)

O Βενιαμίν Αμπόσι είναι μια απ΄ τις μελλοντικές ελπίδες του Ολυμπιακού 

Βενιαμίν Αμπόσι: Το νέο αστεράκι του Ολυμπιακού! (pics)

Ολυμπιακός δεν είναι μόνο βιτρίνα και οι άνθρωποι του συλλόγου δείχνουν ιδιαίτερη φροντίδα και για τα τμήματα υποδομής. Η εκπροσώπηση του Ολυμπιακού στις μικρές Εθνικές ήταν αξιοπρόσεκτη, με τελευταία χρονικά τη συμμετοχή του Βενιαμίν Αμπόσι στην Εθνική Παίδων.

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της πολύ καλής πορείας, έχοντας σε 7 αγώνες μ.ό. 6 πόντους, 1 ασίστ και 4,9 ριμπάουντ. Σούταρε με 54% στα δίποντα.

Ξεχώρισε και για την αυταπάρνησή του, όταν έπαιξε τραυματίας στον προημιτελικό με το Ισραήλ για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Και όλοι τού έβγαλαν το καπέλο!

Αγωνίζεται στο «3» κυρίως, ενώ το ύψος του ξεπερνάει το 1,90 μ. Ανδρώθηκε μπασκετικά στον Εργοτέλη της Κρήτης, με πατέρα Αφρικανό και μητέρα Ηρακλειώτισσα.

Μικρός ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για την Αμερική όπου βρισκόταν ο πατέρας του, καθώς είχε γίνει μια προεργασία και επαφές με ομάδες, όμως τελικά ο Ολυμπιακός πρόλαβε να πείσει την οικογένεια του παίκτη, ώστε να ενταχθεί στις υποδομές των «ερυθρόλευκων».

Ο νεαρός Αφρικανός είναι συγγενικό πρόσωπο του αντιδημάρχου Ηρακλείου και μπασκετάνθρωπου Κώστα Βαρδαβά.

Το μπασκετικό του κορμί και η τεχνική για το ύψος του αποτελούν σημείο αναφοράς του ταλέντου του. Αν δουλέψει κι άλλο στο μέλλον, μπορεί να γίνει παίκτης πρώτης γραμμής. Στο χέρι του είναι!